Amenzi aplicate în trafic

Poliţiştii Serviciului Rutier şi de Ordine Publică din cadrul I.P.J. Bihor au continuat şi de sărbători acţiunile pe şoselele bihorene. Astfel, ca urmare a abaterilor constatate în perioada 23-26 decembrie a.c., au fost aplicate 144 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 18.894 lei. Totodată, şapte permise de conducere au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, au fost reţinute trei certificate de înmatriculare, au fost constatate opt infracţiuni şi 13 tamponări. „Au fost aplicate 55 de sancţiuni pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 15 pietoni au fost sancţionaţi pentru traversări neregulamentare, 36 de sancţiuni au fost aplicate pentru punerea în circulaţie a unor autovehicule care prezentau defecţiuni tehnice, au fost sancţionate trei depăşiri neregulamentare, iar 35 de sancţiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere", spune inspector-principal Alina Dinu, purtător de cuvânt al IPJ Bihor.

Accident la Uileacu de Munte

În noaptea de luni, pe drumul comunal 10, la intrarea în localitatea Uileacu de Munte, un tânăr localnic de 15 ani, în timp ce conducea un autoturism înmatriculat în Bihor fără a poseda permis de conducere, din cauza neadaptării vitezei de deplasare la condiţiile de drum, a lipsei de experienţă în conducere şi aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare. Astfel, autoturismul a părăsit partea carosabilă şi a intrat în coliziune cu un copac de pe partea dreaptă a direcţiei sale de deplasare. „În urma accidentului rutier, atât conducătorul autoturismului, cât şi pasagerul său, K.D., de 18 de ani, din Uileacu de Munte, au suferit leziuni uşoare, pentru îngrijirea cărora au fost transportaţi la spital. În urma testării conducătorului autoturismului cu aparatul etilo-test s-a constatat că acesta prezenta o concentraţie alcoolică de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acestuia i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Cercetările în cauză continuă", ne-a declarat Alina Dinu.

Sub influenţa alcoolului

În noaptea de 26 spre 27 decembrie, a fost depistat orădeanul B.F., în timp ce conducea un autoturism pe strada Molidului din Oradea, având o concentraţie alcoolică de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, sâmbătă noaptea, în localitatea Curtuişeni, a fost depistat localnicul S.J., de 33 de ani, în timp ce conducea un autoturism, având o concentraţie alcoolică de 2,24 mg/l alcool pur în aerul expirat. „În ambele cazuri au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei şi s-a întocmit dosar de cercetare penală", a adăugat Dinu.