Opt persoane au fost împuşcate cu armă cu glonţ într-un coafor-frizerie din Bucureşti, una decedând pe loc. A doua a decedat în pofida multiplelor manevrele de resuscitare. Persoanele care au decedat sunt femei cu vârste aproximative de 20 şi 30 de ani, una dintre ele fiind chiar ţinta atacatorului, soţia sa care vroia să divorţeze.

Potrivit primelor informaţii, soţul unei coafeze ar fi cel care a deschis focul asupra angajatelor şi clientelor aflate în unitate. Criminaliştii care s-au deplasat în coaforul din zona complexului Perla din Capitală au spus că atacatorul este un poliţist, soţul unei coafeze, primele date indicând faptul că acesta a reacţionat din răzbunare. Potrivit paramedicilor, o persoană a decedat pe loc, alte trei fiind împuşcate în zona abdomenului, o alta decedând în pofida manverelor de resuscitare. Agresorul de la salonul de coafură din Capitală este angajat al Ministerului de Interne (MAI) şi ameninţase în mai multe rânduri că "se va întâmpla ceva urât", după ce soţia lui, care lucra la această unitate, i-a intenta acţiune de divorţ. Potrivit soţului uneia dintre coafezele ce lucrau la salon, care a povestit la rândul său cele relatate de soţia sa, a declarat că aceasta ieşise la o ţigară în spatele coforului cu două minute înainte ca agresorul să intre. "Mi-a povestit că a început să tragă nebuneşte, în cine apuca", a relatat martorul. El a spus că ştie de la soţia sa că una dintre colegele ei, intentase divorţ bărbatului, despre care femeia susţine că este angajat al MAI. Potrivit martorului bărbatul venise în mai multe râduri la coafor. "Tot venea şi o tot ameninţa că se va întâmpla ceva urât", a mai arătat martorul. Conform unui alt martor ocular, atacatorul a împuşcat-o prima dată, în cap, pe casieriţa coaforului, apoi pe soţia sa, după care a început să tragă în ceilalţi clienţi.

Asasinul a fost prins imediat

Potrivit primelor informaţii oficiale, agentul de poliţie Gheorghe Vlădan, şofer în cadrul Policlinicii Ministerului Administraţiei şi Internelor, şi-a ucis soţia din gelozie. Acesta fost prins în clădirea Transelectrica, unde un martor l-a văzut refugiindu-se. La locul atacul şi-a făcut apariţia, în scurt timp, şeful Poliţiei Române, Liviu Popa care s-a alăturat echipei de criminalişti coordonată de adjunctul procurorului general, Marius Iacob, şi de procurorul şef Secţie de urmărire penală şi criminalistică din cadrul PÎCCJ, Valentin Şelaru. Autorul atacului este în vârstă de 53 de ani şi a fost reţinut sub acuzaţiile de omor calificat şi deosebit de grav. Revolverul cu care agresorul a împuşcat cele opt persoane are calibrul de 9 mm, fiind armă de serviciu. Agresorul a fost pus sub pază militară urmând a fi arestat. Agentul de poliţie deţinea, împreună cu soţia, o casă de 180 de metri pătraţi şi trei autoturisme şi avea un credit de 42.000 de euro la Bancpost, scadent în 2032. Cei doi soţi aveau trei autoturisme, un Mercedes din 1996, un SMART din 2003 şi un Renault Megane din 2006. Cei doi au şi un fiu student. Soţia lui introdusese acţiune de divorţ la Judecătoria sectorului 4 Bucureşti, primul termen de judecată fiind stabilit pentru mâine, 7 martie.