Peste o sută de conducători auto care periclitau siguranța participanților la trafic au fost depistați și sancționați de polițiștii rutieri în acțiune, în doar 24 de ore.

 

Poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat joi, 30 mai, acţiunile pe şoselele bihorene. În doar 24 de ore, 101 conducători auto care au periclitat siguranța pe drumurile publice au fost sancționați contravenţional, cu amenzi în valoare totală de 51.480 de lei.

Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, polițiștii au reținut patru permise de conducere, dintre care unul pentru fapte de o gravitate majoră, respectiv pentru conducere sub influența alcoolului.

De asemenea, au fost oprite din a circula trei autovehicule care nu prezentau siguranță pe drumurile publice. Astfel, certificatele de înmatricuare ale vehiculelor au fost retrase, până la remedierea problemelor constatate.

76 de conducători auto au fost depistați în timp ce conduceau cu viteză peste limita legală, 13 în timp ce conduceau fără a purta centura de siguranță, un conducător auto a fost depistat în timp ce conducea sub influența alcoolului, unul în timp ce efectua o depășire neregulamentară, doi în timp ce nu acordau prioritate de trecere pietonilor sau vehiculelor, iar 10 în timp ce săvârșeau alte diverse abateri de la regimul circulației rutiere, toți fiind sancționați pentru abaterile săvârșite.