De Paşti poliţiştii Serviciului Rutier şi de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au acţionat pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor nedorite. Aceştia au aplicat peste 177 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 14 permise de conducere, în special pentru consumul de alcool.

Ca urmare a abaterilor constatate în perioada premergătoare Sfintelor Sărbători de Paşti şi pe timpul acestora, poliţiştii rutieri au aplicat 177 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 30.030 lei. Totodată, 14 permise de conducere au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, au fost reţinute patru certificate de înmatriculare, au fost constatate cinci infracţiuni şi 13 tamponări. Au fost sancţionaţi 37 de pietoni care au traversat neregulamentar, 14 sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, 14 pentru punerea în circulaţie a unor autovehicule cu defecţiuni tehnice, iar 112 sancţiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.

Astfel, luni, 13 aprilie,  la ora 17.17, pe D.N. 1 a fost depistat un orădean de 33 de ani, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 116 km/h, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 50 km/h.

În plus, şoferii care s-au urcat băuţi la volan s-au ales cu dosare penale. Unul dintre aceştia a fost identificat luni, 13 aprilie, ora 01.45,  pe Calea Clujului. Este vorba despre un orădean de 27 de ani, care conducea, deşi avea o concentraţie alcoolică de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat. În aceeaşi zi, trei ore mai târziu, pe drumul judeţean 795, în Vintere, a fost depistat un tânăr de 19 ani, din comuna Holod, în timp ce conducea un autoturism, având o concentraţie alcoolică de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat. În plus, tânărul nu avea nici permis de conducere.

Şi vineri, 10 aprilie, la ora 18.35, în Holod,  a fost depistat un localnic de 53 de ani, în timp ce conducea un autoturism, având o concentraţie alcoolică de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorilor auto le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei şi în fiecare dintre cazuri a fost întocmit dosar de cercetare penală.