Aproape 170 de sancțiuni au fost aplicate în doar câteva ore, în cadrul unei ample acțiuni rutiere, cu 7 radare în cascadă, derulată de polițiștii din Bihor, pe două drumuri naționale din județ, în paralel cu polițiști din alte două județe limitrofe.

Potrivit comisarului şef Alina Fărcuţa, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor, miercuri, 28 februarie a.c., în intervalul orar 07.00 – 14.00, polițiștii Serviciului Rutier – Biroul Drumuri Naționale și Europene, alături de polițiștii Biroului Rutier Oradea, de la Biroul Rutier Salonta și polițiștii Poliției orașului Aleșd  din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au acționat pe sectorul de drum DN 1, care tranzitează județul Bihor, între localitățile Oradea și Cornițel, în paralel cu polițiștii Serviciului Rutier Cluj, dar și pe DN 79, între localitățile Oradea și Ciumeghiu, în paralel cu polițiștii Serviciului Rutier Arad, pentru combaterea excesului de viteză sau a vitezei neadaptate la condițiile de drum, dar și a altor cauze generatoare de accidente rutiere. În cadrul acțiunii de pe cele două drumuri naționale au fost utilizate 7 aparate radar, dispuse în cascadă. Astfel, în cele câteva ore de acțiune, polițiștii rutieri au aplicat 167 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 65.810 lei, dintre care 115 pentru depășirea limitelor legale de viteză, a fost sancționată o depășire neregulamentară, iar 51 de sancțiuni au fost pentru alte abateri săvârșite în trafic. De asemenea, în cadrul acțiunii de pe cele două drumuri naționale, polițiștii bihoreni au reţinut cinci permise de conducere, dintre care patru pentru exces de viteză în trafic. Totodată, au fost reținute 4 certificate de înmatriculare. Spre exemplu, o şoferiţă a rămas fără permis pentru 4 luni, după ce a fost depistată de polițiști în trafic, în timp ce conducea cu viteză excesivă.

Polițiștii Biroului Rutier Oradea au depistat în trafic o femeie de 32 de ani, din localitatea Nojorid, în timp ce conducea un autoturism pe direcția Oradea - Nojorid, cu viteza de 142 de km/h, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 70 de km/h. Conducătoarea auto care a depăşit limita legală de viteză cu peste 70 de km/h a fost sancţionată contravenţional cu 9 - 20 de puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 120 de zile.