Opt persoane, toate din Oradea, au fost vizate de descinderile poliţiştilor, desfăşurate joi, toate fiind cercetate pentru infracţiuni de contrabandă.

Potrivit unui comunicat al IPJ Bihor, la data de 4 aprilie polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, au pus în aplicare 13 mandate de percheziţie domiciliară, dintre care 12 în municipiul Oradea și una în localitatea Săldăbagiu de Munte, pentru documentarea activității infracționale a 8 persoane, cu vârste cuprinse între 36 și 57 de ani, toate din municipiul Oradea, cercetate pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă varianta asimilată.

„Din cercetări a rezultat că, în perioada 2023 până în prezent, cele opte persoane ar fi deținut și comercializat țigarete provenind din contrabandă, în incinta sau în proximitatea unor piețe din municipiul Oradea. În urma perchezițiilor domiciliare, efectuate în vederea documentării și probării activității infracționale, au fost descoperite și ridicate, în vederea cercetărilor, 80.580 de țigarete, 4.029 de pachete de țigări, de diferite mărci, nemarcate legal, 28.290 de lei, 139.500 de forinți, 25 de euro și 4 terminale mobile”, a precizat comisarul şef Alina Fărcuţa, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor.

Prejudiciul cauzat astfel bugetului consolidat al statului a fost estimat la peste 100.000 de lei. Întreaga cantitate de țigarete, precum și sumele de bani descoperite au fost indisponibilizate, urmând a face obiectul confiscării speciale, în vederea recuperării prejudiciului cauzat bugetului de stat.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale și pentru recuperarea integrală a prejudiciului. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.