Un bărbat de 48 de ani şi-a pierdut viaţa, luni, după ce s-a prăbuşit în gol de la etajul nouă al unui bloc de locuinţe din Oradea. Apelul la 112 a fost efectuat chiar de către victimă, care a anunţat că se va sinucide, la faţa locului fiind mobilizate mai multe echipaje de pompieri, poliţişti şi medici.

 

Incidentul s-a petrecut în cartierul Luceafărul din Oradea. Un bărbat a apelat numărul 112 şi a anunţat că se va arunca în gol de la etajul nouă. La faţa locului au fost mobilizate mai multe echipaje din cadrul ISU Bihor, respectiv autospeciala de intervenţie cu scară, autospeciala cu pernă de salvare, un echipaj de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea. De asemenea, la faţa locului au ajuns mai multe echipaje de poliţie, inclusiv negociatori, care au încercat să îl convingă pe bărbat să renunţe la gestul său. Zeci de minute au discutat forţele de ordine cu bărbatul, iar la un moment dat pompierii bihoreni au început să spargă uşa apartamentului în care se afla acesta. Pentru că victima a ameninţat că se va arunca, dacă salvatorii vor continua, autorităţile au luat decizia de a renunţa. La un moment dat, bărbatul a smuls plasa anti insecte de la uşa balconului şi s-a aplecat peste balustradă. Victima s-a prăbuşit în gol, printre maşinile din parcare. Medicii prezenţi la faţa locului au încercat să îl salveze, însă acest lucru nu a mai fost posibil, fiind declarat decesul. „La data de 3 iunie a.c., la ora 11.41, Inspectoratul de Poliție Județean Bihor a fost sesizat prin SNUAU 112 că, un bărbat de 48 de ani, din Oradea, aflat într-un apartament, situat la etajul 9, al unui bloc de pe strada Vasile Coman, din municipiul Oradea, amenință că se aruncă de la înălțime. La fața locului au ajuns de urgență echipaje de poliție de ordine publică, precum și un negociator de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale, alături de echipaje de urgență, care au acționat de îndată pentru aplanarea situației. Din nefericire, la un moment dat, bărbatul, care între timp escaladase balustrada balconului apartamentului, ar fi căzut de la înălțime, acesta decedând în urma impactului cu solul. Cauza exactă a decesului urmează să fie stabilită în urma efectuării necropsiei”, a transmis, ieri, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor. Polițiștii orădeni continuă cercetările sub supravegherea unui procuror, pentru stabilirea cu exactitate a cauzei și împrejurărilor producerii tragicului eveniment.

„Echipajele de intervenție ajunse la locul solicitării au pus în aplicare procedurile specifice și au derulat acțiuni care să permită amplasarea pernei de salvare aflată în dotarea autospecialei de intervenție, acțiune în derulare la momentul producerii tragicului eveniment”, a transmis Lt. Col. Camelia Roșca.