Peste 1.800 de persoane au fost legitimate, 407 societăți comerciale și mijloace de transport au fost verificate în 24 de ore, pentru prevenirea răspândirii şi limitarea infectării cu noul coronavirus, în județul Bihor.

Poliţiştii bihoreni, alături de reprezentanţi ai unor instituţii de aplicare a legii din judeţul Bihor au continuat, sâmbătă, acțiunile în sistem integrat, în zonele publice aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, terase, în trafic, precum și în mijloacele de transport, pentru verificarea respectării prevederilor legale și a măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii răspândirii Covid-19 în județul Bihor. În cadrul acțiunilor, echipele mixte au acționat integrat, au legitimat 1.855 de persoane și au verificat respectarea prevederilor legale dispuse în contextul stării de alertă și a măsurilor sanitare în 146 de societăți comerciale, marketuri, restaurante, terase, unităţi de tip fastfood, hoteluri, pensiuni şi alte spaţii de cazare, parcuri și zone de agrement, precum și în 261 de mijloace de transport, din care 56 de mijloace de transport public în comun.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 335 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 114.870 de lei. Dintre acestea, 281 de sancțiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 86.000 de lei, au fost aplicate pentru nepurtarea măștii de protecție, iar 38 de sancțiuni contravenţionale, în valoare totală de 15.500 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație. Totodată, au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale cu amenzi în valoare totală de 4.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea. Alte 3 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 4.000 de lei, au fost aplicate unor societăţi comerciale identificate că nu au respectat măsurile de diminuare a impactului riscurilor prevăzute de Legea nr.55/2020, pentru organizarea de activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții/restricții. Echipajele prezente în teren au aplicat 7 sancțiuni cu amendă în valoare de 4.500 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991, privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, iar alte 2 sancțiuni cu amenzi în valoare totală de 870 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea Codului Rutier. În cadrul misiunilor desfăşurate sâmbătă, 21 noiembrie a.c., pentru prevenirea răspândirii Covid-19 în județul Bihor, au fost angrenați 250 de reprezentanți ai instituțiilor de aplicare a legii din județul Bihor, cu atribuții în domeniu, respectiv 179 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, 36 de jandarmi de la Inspectoratul Județean de Jandarmi Bihor, 21 de cadre ale Poliției Locale Oradea, 8 polițiști de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea, 1 pompier militar din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” al judeţului Bihor, 1 comisar al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor, 2 inspectori ai Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, 1 inspector al Direcției de Sănătate Publică, precum și un inspector al Inspectoratului Teritorial de Muncă.