Peste 100 dintre sancțiunile aplicate de polițiștii rutieri bihoreni, în trafic, în ultimele 24 de ore, au fost pentru exces de viteză.

Joi, 21 septembrie a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor, a conducerii cu viteză excesivă sau neadaptată, a depășirilor neregulamentare și, în general, a cauzelor generatoare de accidente rutiere.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic pe șoselele bihorene, în ultimele 24 de ore, au fost aplicate 168 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 73.080 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, polițiștii au reținut opt permise de conducere și un certificat de înmatriculare.

Din totalul sancțiunilor aplicate, 109 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, 27 pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, două sancțiuni au fost pentru conducere sub influența alcoolului, au fost sancționați patru bicicliști, trei pietoni, au fost sancționate două depășiri neregulamentare, o sancțiune a fost pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor, două pentru lipsa ITP, iar 18 sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.