Metereologii au anunţat ieri că zăpada se va depune într-un stat consistent, fiind aşteptate şi alte reprize de ninsoare. De asemenea, în zilele următoare vremea va deveni rece, chiar geroasă în cursul nopţilor şi al dimineţilor. Drept pentru care Serviciul Poliţiei Rutiere al judeţului Bihor le reaminteşte şoferilor să-şi adapteze stilul de condus la condiţiile de iarnă.

"Reamintim obligaţia legală pe care o au conducătorii autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, de a monta pe roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante omologate pe drumurile acoperite cu gheaţă, zăpadă sau polei", transmite inspector de poliţie Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor.

Poliţiştii le recomandă şoferilor să-şi adapteze viteza de deplasare la condiţiile de drum (ceaţă, carosabil acoperit cu zăpadă, gheaţă sau polei). Foarte importantă este purtarea centurii de siguranţă de către toţi pasagerii în autovehicule. Înainte de a porni la drum şoferii trebuie să se asigure că toate sistemele de iluminare-semnalizare şi climatizare-dezaburire sunt funcţionale. În condiţiile unui carosabil alunecos, acoperit cu zăpadă sau polei, trebuie folosită frâna de motor, distanţa între autovehicule trebuie mărită şi nu trebuie bruscate comenzile maşinii. Luminile de întâlnire trebuie folosite şi în timpul zilei, mai ales în condiţii de ninsoare. Pietonii sunt sfătuiţi să traverseze doar prin locurile marcate sau semnalizate şi numai după ce sunt siguri că şoferii le acordă prioritate de trecere.