Pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” al județului Bihor au desfășurat, luni, 55 de misiuni, din care 21 de operațiuni de stingere a incendiilor, 29 de misiuni de acordare a primului ajutor calificat, 4 misiuni de asigurare a normelor de prevenire a incendiilor la locul producerii unor accidente rutiere și o misiune de salvare a unui porumbel blocat în gura de vizitare a coșului de fum al unui apartament din Ștei.

 

Astfel, echipajele Stației de Pompieri Aleșd, Detașamentului de Pompieri Marghita, Secției de Pompieri Beiuș, Detașamentului 1 de Pompieri Oradea și Gărzii 1 Mai  au intervenit pentru stingerea a 15 incendii izbucnite la terenuri virane și pășuni din  Varasău (comuna Brusturi), Păgaia (comuna Boianu Mare), Picleu (comuna Brusturi),  Poclușa de Barcău, Șerani (comuna Borod), Iteu (comuna Abram), Șoimi, Tărcaia, Tileagd, Alparea (comuna Oșorhei), Cihei (comuna Sânmartin), Hidișel (comuna Dobrești), Țețchea, Șuncuiuș (comuna Finiș), Lugașu de Sus și Gălășeni. 

Evenimentele menționate s-au soldat cu arderea unei suprafețe totale de circa 20 hectare de vegetație uscată și a 7 pomi fructiferi. În aceeași zi, pompierii militari din cadrul Stației Ștei au intervenit pe raza localității Colești, unde au acționat peste 10 ore pentru localizarea și lichidarea focarelor de incendiu dintr-o pădure, respectiv de pe o pășune împădurită, reușind să împiedice propagarea flăcărilor la o altă parcelă de pădure și să salveze livezile și locuințele din proximitate. În urma producerii evenimentului, au ars circa șase hectare pădure de fag și carpen, respectiv vegetație uscată și arbuști de pe pășune, pe o suprafață de circa cinci hectare.

De asemenea, pompierii Gărzii Tinca au stins un incendiu ce se manifesta la o baracă din lemn de pe un teren situat în Gepiș, comuna Lăzăreni, pompierii Stației Aleșd au intervenit în Urvind, unde au lichidat un incendiu produs la un stâlp electric, iar echipajele Detașamentului de Pompieri Marghita au acționat pentru localizarea și lichidarea unui incendiu ce a cuprins aproximativ 30 metri cubi material lemnos stivuit pe un teren din Suplacu de Barcău. Totodată, forțele de intervenție ale Secției de Pompieri Beiuș au intervenit pentru stingerea unui incendiu ce a cuprins mai mulți baloți de fân, depozitați în grădina unei gospodării din Ogești, comuna Sâmbăta, împiedicând propagarea flăcărilor la anexele gospodărești și la circa 60 de baloți de fân (aproximativ trei tone). Evenimentul, provocat, cel mai probabil, de jocul unui copil cu focul, s-a soldat cu arderea a circa patru tone de fân. Echipajele de pompieri ale Detașamentului Marghita au acționat în Păgaia, comuna Boianu Mare, unde au lichidat un incendiu izbucnit la o magazie din lemn, construită pe o suprafață de circa 200 metri pătrați, reușind să salveze cea mai mare parte a construcției, precum și cerealele și alte bunuri depozitate în interiorul acesteia.