Sergentul major Liviu Căbuță, conducător de autospeciale la Garda de intervenție din Sălard, a fost sâmbătă, 3 august, omul potrivit la locul potrivit, salvând din calea flăcărilor, agoniseala de-o viață a unei familii din Brusturi.

 

Liviu, care locuiește în Oradea, a plecat sâmbătă, împreună cu familia, în Brusturi, pentru a-și ajuta părinții la treburile gospodărești. În jurul orei 14.30, a fost sunat de un consătean de-al părinților, care locuiește la aproximativ 500 de metri distanță, rugându-l să-l ajute, întrucât i se aprinsese o anexă lipită de casă.

Fără a pierde nicio secundă, salvatorul a luat două stingătoare, a urcat în mașină și în două minute era deja în gospodăria vecinului, unde flăcările se manifestau violent la acoperișul bucătăriei de vară și, parțial, la acoperișul casei, amenințând să cuprindă întreaga locuință.

Utilizând stingătoarele și ulterior găleți cu apă, Liviu a reușit să stingă incendiul în aproximativ 10 minute, salvând casa din calea flăcărilor, după care a procedat la căutarea focarelor ascunse și înlăturarea efectelor negative ale evenimentului, decopertând parțial acoperișul anexei.

În urma incendiului, provocat, cel mai probabil, de un coș de fum amplasat necorespunzător, au ars circa 10 metri pătrați din acoperișul anexei și aproximativ 3 metri pătrați din acoperișul casei.

Pompier din 2022, Liviu are 35 de ani, este căsătorit și are doi copii, de 3 și 4 ani, care au învățat sâmbătă, prin exemplul tatălui lor, cât de important și satisfăcător este să sari în ajutorul semenilor.