Un bărbat a fost bătut crunt de către două persoane, cu pumnii, picioarele și un clește de tăiat fier beton. Apoi a fost lăsat să zacă în depozitul unde a fost lovit. Autorii: primăriţa comunei Brusturi, Livia Daniela Bârlău şi soţul ei, Petre Bârlău.

 

Pe 29 septembrie, Ioan Bodogai, de 62 ani, fost procuror, se afla într-un depozit pentru materiale de construcții din localitatea Brusturi, județul Bihor. În contextul unui schimb de replici şi a unor acuze reciproce între Ioan Bodogai şi Petre Bârlău, „pe fondul unei stări conflictuale anterioare, B.F.P (Bârlău Petru-n.r.) şi B.L.D (Bârlău Livia Daniela, primăriţa- n.r.) au lovit de mai multe ori victima cu pumnii şi picioarele.

B.I. a fost trântit la pământ de B.F.P., după care acesta din urmă a lovit în continuare victima, de mai multe ori, peste corp şi în zona capului cu un cleşte de tăiat metal lung de 40 de centimetri.

Concomitent, suspecta B.L.D. (primăriţa-n.r.) a lovit victima, care se afla câzută la pământ, în repetate rânduri, peste corp şi în zona capului cu mâinile şi picioarele”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.

În urma agresiunii, persoana vătămată a suferit mai multe leziuni traumatice, cele mai grave fiind la nivelul cutiei craniene (fractură craniană cu localizare parietală stângă), care necesită 30 zile de îngrijiri medicale, respectiv la nivelul membrului inferior stâng, care a suferit o fractură cominutivă la oasele gambei). Bărbatul necesită 100 de zile îngrijiri medicale, potrivit suplimentului la raportul de constatare medico-legală.

Victima a rămas căzută la pământ în depozit, iar cei doi agresori au plecat fără să se îngrijească de starea victimei şi fără să solicite ajutor medical pentru victimă.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor a decis reţinerea celor doi pentru 24 de ore, iar astăzi procurorul de caz a formulat formuleze propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile, la judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bihor. După o ședință care a început la ora 14.00, în această seară judecătorul a dispus arestarea celor doi agresori pentru 30 de zile.

Victima, fostul procuror Ioan Bodogai, fusese iniţial prieten cu soţii Bârlău, dar a intrat în conflict cu ei în acest an, deoarece primăriţa nu l-ar fi ajutat să primească un post în primărie. În plus, acesta l-ar fi reclamat pe soţul primăriţei pentru afaceri ilegale cu tractoare.

„Prin ordonanța Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor din data de 3.11.2021 s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspecții B.F.P., în vârstă de 50 ani, și B.L.D., în varstă de 47 ani, iar prin ordonanţa din data de 4.11.2021 s-a pus în mişcare acţiunea penală faţă de aceştia pentru comiterea infracţiunii de tentativă la omor, prev. de art. 32 alin. 1 rap. la art. 188 alin. 1 C.Pen”, se precizezază în comunicatul citat.