Un tânăr în vârstă de 20 de ani a fost reținut de polițiștii rutieri, după ce și-ar fi declinat o identitate falsă, depistat fiind, în trafic, în timp ce conducea, după ce ar fi consumat substanțe psihoactive și având suspendat dreptul de a conduce.

Potrivit informaţiilor furnizate de IPJ Bihor, duminică, 22 octombrie a.c., în urma administrării probatoriului, polițiștii Serviciului Rutier Bihor au dispus reținerea, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor față de un tânăr de 20 de ani, din Israel, cu reședința în municipiul Iași, bănuit de comiterea infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată și falsul privind identitatea.

„La data de 22 octombrie a.c., în jurul orei 00.30, acesta a fost depistat de polițiștii Biroului Rutier Oradea în timp ce conducea un autoturism, pe strada Ștefan Octavian Iosif, din municipiul Oradea. În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Totodată, cel în cauză și-ar fi declinat identitatea unei alte persoane, în momentul în care a fost legitimat de polițiștii rutieri orădeni. De asemenea, în urma verificărilor efectuate, s-a constatat că  tânărul avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice”, a transmis comisarul şef Alina Fărcuţa, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor.

Polițiștii Serviciului Rutier Bihor continuă cercetările în cauză, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.