Un bărbat din Satu Mare a fost prins în flagrant de poliţiştii BCCO Oradea şi de procurorii DIICOT, în timp ce oferea spre vânzare opt kilograme de cannabis, pe care îl cultivase în propria grădină. Dacă ar fi reuşit să vândă marfa, traficantul ar fi câştigat circa 30.000 de euro.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea şi procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Oradea au anunţat că, în preajma Sărbătorilor de Iarnă, l-au prins în flagrant pe B.M., de 57 de ani, dintr-o comună sătmăreană, în timp ce oferea spre vânzare cantitatea de 8 kg cannabis. "Suspectul înfiinţase o cultură de cannabis în grădina propriei locuinţe dintr-o comună din judeţul Satu Mare. Seminţele necesare pentru cultură le primise de la fiul său, B.M.N., de 24 de ani, care lucrează în Spania, cel care a avut şi iniţiativa înfiinţării culturii respective.
După recoltarea cannabisului, pentru a-l comercializa cât mai profitabil, B.M. a început să lanseze oferte pentru a-şi promova marfa", a declarat comisarul şef Nicoale Stamate, şeful BCCO Oradea. Activitatea "comercială" a traficantului a fost întreruptă însă de poliţiştii antidrog care, în cadrul percheziţiei efectuate la domiciliul suspectului, au descoperit cantitatea de 8 kg de cannabis cu o foarte bună concentraţie de THC, (tetrahydrocannabinol ) - drog de risc. Anchetatorii au împiedicat astfel pătrunderea pe piaţa neagră a drogurilor din municipiul Oradea a întregii cantităţi de cannabis, care, dacă ar fi fost valorificată en gros, i-ar fi adus traficantului suma de aproximativ 25.000 - 30.000 euro. B.M. a fost reţinut şi apoi arestat pentru 29 de zile de instanţa de judecată, bărbatul fiind însă eliberat ulterior din motive de sănătate. Dacă va fi găsit vinovat, sătmăreanul riscă o pedeapsă cu închisoarea între 3 şi 15 ani.