Peste 50 de metri cubi de material lemnos fără documente legale, în valoare de 10.842 de lei au confiscați de polițiștii bihoreni, în cadrul unei acțiuni comune.

Polițiștii bihoreni au acționat, joi, pe raza circumscripției judiciare Beiuș, pentru a preveni și combate delictele din domeniul circulației, depozitării, prelucrării și comercializării materialului lemnos, pentru siguranța traficului rutier și pentru menținerea climatului de ordine și siguranță publică în rândul comunităților locale.

În cadrul acțiunii, în care au fost implicați 48 de polițiști de la Serviciul de Ordine Publică, de la Poliția Municipiului Beiuș, Secția nr. 2 de Poliție Rurală Beiuș, de la Secția nr.10 de Poliție Rurală Ștei, de la Biroul Rutier Beiuș, de la Serviciul Rutier - Biroul Drumuri Naționale și Europene și de la Biroul Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, alături de jandarmi bihoreni, împreună cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere Oradea, au fost legitimate 295 de persoane, au fost verificate 198 de autovehicule, din care 42 care efectuau transport de material lemnos, au fost verificate 20 de societăți comerciale și agenți de pază, precum și 2 depozite de material lemnos.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 78 de sancțiuni contravenționale, valoarea totală a amenzilor fiind de 46.320 de lei. Totodată au fost confiscați faptic 50,68 metri cubi de material lemnos, în valoare de 10.842 de lei. De asemenea, au fost reținute șase certificate de înmatriculare, toate pentru ITP expirată, șase permise de conducere, din care trei pentru depășirea limitelor legale de viteză, 2 pentru depășiri neregulamentare și unul pentru alte abateri la regimul circulație rutiere.

În cadrul aceleiași acțiuni, polițiștii Biroului pentru Siguranță Școlară au efectuat verificări la o unitate de învățământ de pe raza municipiului Beiuș. Totodată, au fost depistați 12 elevi care absentau de la cursuri. De asemenea, polițiștii de la siguranță școlară au instruit administratorii a 5 societăți comerciale din proximitatea instituțiilor de învățământ preuniversitar, cu privire la normele legislative care reglementează comercializarea către minori a produselor din tutun și a băuturilor alcoolice.