Peste 150 de participanți la trafic care nu au respectat legislația rutieră au fost sancționați de polițiștii rutieri în acțiune.

În intervalul 7 – 8 decembrie, poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, a conducerii cu viteză excesivă şi a depăşirilor neregulamentare. Ca urmare a abaterilor constatate în trafic pe șoselele bihorene, în ultimele 48 de ore, au fost aplicate 152 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 66.120 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut opt permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute 23 de certificate de înmatriculare. 

Din totalul sancțiunilor aplicate, 36 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, 14 pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, șase pentru conducere sub influența alcoolului, au fost sancționați 12 conducători de vehicule cu tracțiune animală, 10 bicicliști, șase pietoni, cinci sancțiuni au fost pentru punerea în circulație a unor autovehicule care prezentau defecțiuni tehnice, au fost sancționate două opriri neregulamentare, 13 sancțiuni au fost pentru lipsa ITP, iar 48 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere. Polițiștii bihoreni continuă, zilnic, acțiunile în trafic. Se acţionează cu autospecialele dotate cu echipamente de măsurare a vitezei pe tronsoanele intens circulate ale drumurilor naţionale şi judeţene din județul Bihor, pentru prevenirea accidentelor şi ambuteiajelor rutiere, pentru fluidizarea circulaţiei, pentru combaterea vitezei excesive, a conducerii sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor interzise, precum și a altor abateri de la normele rutiere, care pot genera accidente de circulație.