Poliţiştii bihoreni au acţionat la sfârşit de săptămână pe raza mai multor localităţi din judeţ. În Valea lui Mihai, oamenii legii au solicitat ajutorul Detaşamentului Poliţiei de Intervenţie Rapidă pentru a verifica cluburile din oraş.

Oamenii legii din Ştei, împreună cu cei din Criştior, Cărpinet, Lunca, Câmpani şi Bunteşti, au desfăşurat o acţiune pe raza oraşului Ştei. Au fost legitimate 73 de persoane, controlate 32 de autovehicule şi nouă societăţi comerciale. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 11 sancţiuni contravenţionale cu amenzi în valoare de 2.960 lei. Sâmbătă, ofiţeri din cadrul Serviciului Poliţiei de Ordine Publică, împreună cu specialişti din cadrul ITRSV Oradea, au desfăşurat o razie pe DN 76. A fost depistat un bărbat din Alba, în timp ce transporta cu o autospecială, fără forme legale, 9 metri cubi de cherestea de răşinoase, în valoare de 6.000 lei. În total au fost confiscaţi 11 metri cubi de lemne de foc şi 9 metri cubi de cherestea de esenţă răşinoase, în valoare de 7.000 lei.
Tot sâmbătă, poliţiştii din Valea lui Mihai, împreună cu poliţişti din cadrul DPIR, au acţionat în localurile publice. 150 de persoane au fost legitimate, 18 fiind conduse la sediul poliţiei pentru verificări. În timpul operaţiunii desfăşurate în cluburi a fost prins un minor de 16 ani, suspectat că în cursul lunii decembrie 2008 ar fi pătruns în anexa unei gospodării din Valea lui Mihai, de unde ar fi sustras un ham. Acelaşi tânăr este suspectat că, tot în luna decembrie 2008, ar fi furat o bicicletă din scara unui bloc din zona centrală a oraşului. Raziile au continuat şi duminică, în Piaţa de Vechituri din Oradea şi în zona adiacentă.
Au fost legitimate 40 de persoane, două au fost conduse la sediul poliţiei şi au fost aplicate patru sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 380 lei.