Peste cinci sute de participanți la trafic care nu au respectat legislația rutieră au fost sancționați de polițiștii bihoreni în acțiune, la sfârșit de săptămână. Mai mult de trei sute dintre sancțiunile aplicate au fost pentru exces de viteză. Totodată, au fost reținute 106 permise de conducere.

În perioada 18 - 20 februarie a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene. Ca urmare a abaterilor constatate în trafic, au fost aplicate 520 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 274.990 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 106 permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute 22 de certificate de înmatriculare și au fost constatate 11 tamponări. 

328 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, au fost sancționați 23 de bicicliști, 13 pietoni care au traversat neregulamentar, 31 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, au fost sancționate 13 depășiri neregulamentare, șapte sancțiuni au fost aplicate pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor sau vehiculelor, 20 de sancțiuni au fost aplicate pentru conducere sub influența alcoolului, trei sancțiuni au fost aplicate pentru folosirea telefonului mobil la volan fără sistemul de tip „mâini libere”, trei pentru defecțiuni tehnice, 11 sancțiuni au fost aplicate pentru lipsa ITP, iar 68 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere. 

Exces de viteză

În localitatea Hidișelul de Jos a fost depistat în trafic, sâmbătă, un tânăr de 20 de ani, din municipiul Oradea, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 158 de km/h, înregistrată radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 50 de km/h. Tot sâmbătă, în localitatea Sărsig a fost depistat în trafic un bărbat de 34 de ani, din Oradea, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 121 de km/h, înregistrată radar. De asemenea, vineri, în Sălard, a fost depistat în trafic un bărbat de 32 de ani, din Oradea, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 119 km/h, înregistrată radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 50 de km/h. Totodată, luni, în localitatea Hidișelul de Jos a fost depistat în trafic un bărbat de 31 de ani, din municipiul Beiuș, în timp ce conducea o autoutilitară cu viteza de 117 km/h, înregistrată radar. Duminică, în Dușești a fost depistată în trafic o femeie de 52 de ani, din Oradea, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 112 km/h, înregistrată radar. De asemenea, sâmbătă, în Poclușa de Barcău a fost depistat în trafic un bărbat de 25 de ani, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 108 km/h, înregistrată radar. Conducătorii auto care au depăşit limitele legale de viteză cu peste 50 de km/h au fost sancţionați contravenţional cu 9 - 20 de puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.