Trei persoane au fost prinse în flagrant de poliţiştii de la Investigarea Fraudelor Bihor în timp ce transportau 3.000 de litri de alcool etilic fără forme legale, anchetatorii destructurând astfel o reţea de trafic de alcool care a provocat bugetului de stat un prejudiciu de peste 100.000 de lei.

"Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au pus sub urmărire penală doi orădeni (39, respectiv 54 de ani) şi un bărbat din Cheşereu (35 de ani), anchetaţi pentru trafic cu băuturi alcoolice şi un prejudiciu de peste 100.000 de lei cauzat statului, cei trei având interdicţia de a părăsi localităţile de domiciliu", a precizat agentul principal Ioana Lascău, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.  Din ancheta poliţiştilor a reieşit că cei trei bărbaţi  au constituit o reţea care livra alcool etilic "la negru" mai multor persoane fizice, baruri şi restaurante din întreg judeţul. Pentru prinderea traficanţilor, supravegheaţi timp de mai multe săptămâni, poliţiştii au organizat marţi, 11 octombrie, cu sprijinul Serviciului Judeţean de Informaţii şi Protecţie Internă, o acţiune complexă la care au participat şi poliţişti ai Serviciului de Investigare a Fraudelor din Maramureş, poliţişti din Aleşd, specialişti din cadrul Direcţiei Judeţene de Accize şi Operaţiuni Vamale, ai Gărzii Financiare şi luptători ai Serviciului de Intervenţie Rapidă al Poliţiei Bihor. Cei trei au fost prinşi în flagrant la intrarea în localitatea Aleşd, în timp ce alţii doi conduceau câte o autoutilitară, iar al treilea era la volanul unui autoturism, ca antemergător, având rolul să îi atenţioneze despre eventuale filtre ale Poliţiei, prin intermediul unei staţii de emisie-recepţie. "Alcoolul era ascuns în recipiente speciale montate pe cele două autotrenuri, prevăzute cu instalaţie de umplere şi golire sub presiune. Unul din vehicule avea montat un recipient într-un perete dublu ce despărţea cabina conducătorului auto de partea din spate a maşinii, iar cel de-al doilea, sub remorcă", a mai precizat Ioana Lascău. În cele două recipiente, poliţiştii au găsit în total 3.000 de litri alcool etilic, fără documente legale de provenienţă.

În urma percheziţiilor făcute la domiciliile celor trei, poliţiştii au ridicat diferite înscrisuri, precum şi 5.500 de lei, proveniţi din comercializarea ilegală a alcoolului. În urma flagrantului, cei trei traficanţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar procurorii au dispus începerea urmăririi penale în cazul lor. De asemenea, anchetatorii au dispus măsura obligării de a nu părăsi localitatea. Conform organelor de anchetă, cercetările continuă.