Poliţiştii BCCO Oradea şi procurorii DIICOT au descins, azi dimineaţă, acasă la un bihorean, în comuna Ineu, care cultiva cannabis pentru consum. În urma percheziţiilor anchetatorii au ridicat mai multe plante, iar bărbatul a fost reţinut.

Potrivit unui comunicat de presă procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Oradea au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului F.G.N., pentru săvârșirea infracțiunii de deținere în vederea consumului propriu de droguri de risc.

„În cauză s-a stabilit faptul că, începând cu primăvara anului 2020, în baza aceleiaşi rezoluţii infracționale, inculpatul F.G.N. a cultivat în mai multe rânduri cannabis la locuinţa sa şi a recoltat şi a deţinut fragmente din plantele de cannabis, fără drept”, se arată în comunicatul DIICOT. Procurorii Direcției, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Oradea, au efectuat ieri o percheziție domiciliară, în urma căreia au fost ridicate 42 de plante de cannabis, fragmente recoltate din plantele de cannabis, în greutate totală de aproximativ 1,7 kilograme de cannabis, materiale şi instrumente destinate cultivării cannabisului.

„La data de 16 iulie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea – Serviciul Antridrog, împreună cu procurorii DIICOT – ST Oradea, au efectuat o percheziție domiciliară în Ineu, la locuința unui bărbat, de 37 de ani, bănuit de cultivare de plante de cannabis fără drept. În urma percheziției domiciliare, a fost descoperită o cultură indoor, formată din 42 de plante de cannabis, dintre care 22 ajunse la maturitate, cu o înălțime de aproximativ 85 cm, amenajată într-un cort special. În urma recoltării materiei vegetale, au rezultat 1.740 de grame de cannabis. De asemenea, în urma percheziției au mai fost ridicate aparatura logistică necesară înființării culturii de cannabis, respectiv un cort special, lămpi LED, ventilatoare, filtre, fertilizatoare, transformatoare electrice tip balast, un cântar de precizie, un aparat de mărunţit şi 35 de grame de fragmente din plante de cannabis, uscate”, se arată şi într-un comunicat transmis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor.
Potrivit anchetatorilor, în cursul zilei de azi, inculpatul F.G.N. urmează să fie prezentat Tribunalului Bihor cu propunere de arestare preventivă.