Un bărbat de 53 de ani, din Valea lui Mihai, care se sustrăgea urmăririi penale, a fost prins, miercuri, pe raza localităţii Ineu. Bihoreanul a fost reţinut în arestul poliţiei, urmând să fie prezentat magistraţilor cu propunere de arestare preventivă. El este acuzat de săvârşirea unor infracţiuni economice, prejudiciul produs unor firme pe care le-a înşelat fiind de peste 100.000 de lei.

Ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor l-au reţinut în arestul IPJ Bihor pe K.I., de 53 de ani, din Valea lui Mihai. Bărbatul, care se sustrăgea urmăririi penale, a fost depistat de ofiţerii SIF pe raza localităţii bihorene Ineu, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Postului de Poliţie Ineu. Potrivit anchetatorilor, în luna aprilie 2003, bihoreanul s-a prezentat la sediul unei societăţi comerciale din municipiul Timişoara şi s-a recomandat ca fiind reprezentant al unei firme orădene, legitimându-se cu o carte de identitate falsă. A achiziţionat materiale de construcţii în valoare totală de 56.759,13 lei, pentru plata cărora a predat o filă cec care ulterior a fost refuzată la plată pentru că nu exista disponibil în cont.
Câteva zile mai târziu, bărbatul s-a prezentat la o altă societate, de această dată din Cluj-Napoca, de unde a cumpărat 25 de aparate de aer condiţionat în valoare totală de 30.160,8 lei, pentru plata cărora a completat, fără drept, o filă cec pe care a predat-o beneficiarului. Ulterior, şi aceasta a fost refuzată la plată din lipsă disponibil în cont şi client în interdicţie bancară. Acelaşi bărbat este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată. Bărbatul urmează să fie prezentat magistraţilor cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.