O orădeancă riscă să petreacă până la patru ani de închisoare după ce ar fi reprodus şi utilizat programe de calculator ilegal, provocând un prejudiciu de 40.000 lei, prin nerespectarea drepturilor de autor.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au finalizat cercetările într-un dosarul penal privind o orădeancă de 51 de ani, cercetată sub aspectul comiterii infracţiunii de reproducere neautorizată pe sisteme de calcul a programelor pentru calculator, faptă pedepsită cu închisoare între 1 şi 4 ani sau amendă.
Femeia este suspectată că în luna ianuarie 2009, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale orădene cu activitate principală în domeniul arhitecturii, ar fi deţinut şi utilizat la sediul societăţii programe de proiectare şi sisteme de operare, fără acordul titularilor de drepturi. Prejudiciul cauzat astfel titularilor drepturilor de autor este de 40.000 lei. Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, cu propunere de trimitere în judecată.