Un angajat al unei firme de transport valori, din Cluj-Napoca, a fost reţinut de poliţiştii orădeni, în noaptea de duminică spre luni, la scurt timp după ce a jefuit o benzinărie de pe Bulevardul Decebal. Potrivit şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţene, comisarul Liviu Popa, bărbatul, în vârstă de 27 de ani, din Cluj-Napoca, a intrat în staţia de benzinărie ameninţând-o pe casieră cu pistol tip brichetă.

Duminică seara, cu puţin înainte de miezul nopţii, Poliţia municipiului Oradea a fost sesizată în cazul unui jaf petrecut la o benzinărie de pe Bulevardul Decebal. Informaţiile au fost furnizate de şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţene, comisarul Liviu Popa, în cadrul unei conferinţe de presă organizate ieri la Baza Sportivă "Dinamo". "În noaptea de duminică spre luni, un bărbat cu o mască pe faţă a pătruns în benzinărie şi, ameninţând-o cu un pistol tip brichetă pe casieră, i-a cerut să pună într-o pungă de hârtie bancnotele pe care le avea în casă. Cu toate că arma respectivă părea reală, angajata şi-a păstrat calmul, a dat curs solicitării hoţului punând banii în pungă. Când tânărul s-a întors şi a dat să iasă, aceasta a acţionat butonul de panică", a precizat Liviu Popa. Apelul la numărul unic 112 a fost făcut de un cetăţean care se afla la ora respectivă în zonă şi a auzit alarma. Potrivit comisarului, acesta l-a urmărit pe hoţ până pe strada Tudor Vladimirescu, reuşind astfel să le ofere poliţiştilor detalii despre locul în care se află tâlharul. "Cu ajutorul acelei persoane, care, pentru moment, doreşte să rămână anonimă, şi operativitatea de care au dat dovadă poliţiştii, împreună cu grupele de intervenţie rapidă ale IPJ şi IJJ, suspectul a fost depistat în doar aproximativ 15 minute, la 400 de m de locul comiterii faptei, moment în care a încercat să îşi asigure scăparea fugind pe un teren viran", a informat Liviu Popa. În momentul reţinerii, asupra suspectului, Virgil Berciu, au fost găsite o brichetă tip pistol, un spray lacrimogen şi suma de 2.300 de lei, care tocmai fusese sustrasă din benzinărie. "Suspectul purta mănuşi din plastic, pentru a nu-i fi găsite amprentele. Din cercetările făcute de poliţişti şi din declaraţiile date de clujean, rezultă că acesta a venit joi în Băile Felix, după care şi-a închiriat o casă, tocmai pentru a observa cum se desfăşoară lucrurile la staţia PECO, iar duminică a acţionat", a mai adăugat comisarul. Bărbatul a fost reţinut în arestul IPJ Bihor pentru o perioadă de 24 de ore, sub aspectul comiterii infracţiunii de tâlhărie, iar în cursul zilei de ieri, a fost prezentat Judecătoriei Oradea, cu propunere de arestare preventivă. Instituţia a dispus arestarea pe o durată de 29 de zile, începând de ieri. Astfel, clujeanul, Virgil Grigore Berciu, va rămâne în arest până în 19 octombrie a.c., împotriva acestuia efectuându-se cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie.

Potrivit jud. Cristi Danileţ, până la o hotărâre judecătorească definitivă, de condamnare, inculpatul beneficiază de prezumţia de nevinovăţie, urmând astfel ca procurorul să finalizeze ancheta penală şi, dacă va fi găsit vinovat, acesta va fi trimis în judecată.