În luna aprilie au fost identificate, cu ajutorul camerelor mobile de supraveghere, șase persoane care au aruncat deșeuri la marginea drumurilor din județ. Acestea au fost identificate de Inspectoratul de Poliție Județean Bihor și sancționate cu amenzi în valoare totală de 35.000 lei. 

„Aceste acțiuni au caracter permanent, dispozitivele fiind amplasate aleatoriu în parcări de pe drumurile județene, fie la sesizarea autorităților locale, fie în urma observațiilor agenților de poliție din teren. În acest mod se dorește descurajarea persoanelor care depozitează ilegal deșeuri și, implicit, menținerea curățeniei în județul Bihor. În imaginile surprinse se observă cum șoferii opresc autovehiculele în parcări și aruncă sacii cu gunoaie la marginea șoselei”, menţionează Consiliul Judeţean Bihor.

Camerele de supraveghere au fost achiziționate de CJ Bihor și puse la dispoziția Inspectoratului de Poliție Județean Bihor și a Gărzii de Mediu. Cele patru camere video permit identificarea persoanelor și a autovehiculelor, inclusiv pe timp de noapte sau în condiții meteo nefavorabile.

În paralel cu drumurile județene, sunt monitorizate și parcările de pe drumurile naționale din județul Bihor. Au fost montate 9 camere de supraveghere video în cinci parcări unde se aruncă cel mai frecvent deșeuri. Acesta este un proiect-pilot, desfășurat de CJ Bihor în colaborare cu Inspectoratul de Poliție Județean Bihor (IPJ Bihor), Direcția Regională de Drumuri și Poduri Cluj (DRDP Cluj) din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Societatea RCS&RCS și Societatea Bitroot Solution.