Poliţia Locală a aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de 15.000 lei pentru afișe care promovau concertul La Familia, desfăşurat vineri, 23 martie, la Casa Tineretului. Afişele au fost lipite, fără aprobare, pe stâlpi de iluminat, pe vitrinele imobilelor sau pe pereții pasajelor subterane, preponderent în zona centrală a orașului.

„În perioada 15-19 martie, polițiștii locali din cadrul Compartimentului Disciplină în Construcții şi Afișaj Stradal s-au autosesizat cu privire la apariția pe raza Municipiului Oradea a unor campanii de publicitate care încalcă prevederile HCL nr. 370/2020 privind Regulamentul de organizare şi desfășurare a activității de publicitate, reclamă şi afișaj în Municipiul Oradea. În urma verificărilor efectuate în teren, au fost găsite mai multe afișe cu caracter publicitar comercial care promovau desfășurarea unui eveniment muzical și care au fost lipite pe stâlpi de iluminat, pe vitrinele imobilelor sau pe pereții pasajelor subterane, preponderent în zona centrală a orașului, fapt interzis”, a anunţat municipalitatea orădeană.

În acest sens, au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale în valoare de 15.000 lei, atât persoanelor fizice, cât și persoanelor juridice care s-au făcut vinovate de încălcarea legislației privind afișajul stradal pe raza Municipiului Oradea.

„Facem precizarea că, în conformitate cu prevederile HCL nr. 370/2020 privind Regulamentul de organizare şi desfăşurare a activităţii de publicitate, reclamă şi afişaj în Municipiul Oradea, activitatea publicitară de promovare a unor evenimente comerciale se face doar cu aprobare din partea Primăriei municipiului Oradea și doar în zonele de publicitate stabilite, având la bază documentația depusă, acordul emis de municipalitate în acest sens și plata taxelor aferente. Pe viitor, polițiștii locali cu atribuții în domeniu vor continua verificările privind respectarea normelor legale în  ceea ce privește disciplina în construcții şi afișajul stradal pe raza Municipiului Oradea”, a mai menţionat Primăria Oradea.