Poliţiştii bihoreni au demarat cercetările împotriva a şase femei, toate din Vaşcău, suspectate de comiterea mai multor furturi din locuinţe. Potrivit anchetatorilor, hoaţele acţionau ziua şi profitau de faptul că locuinţele nu erau asigurate, iar dacă erau prinse de proprietari, spuneau că vând sau cumpără diverse produse.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, poliţiştii din Beiuş au întocmit, joi, acte premergătoare începerii urmăririi penale faţă de B.M., de 19 ani, şi C.A., de 31 de ani, ambele din Vaşcău. Acestea sunt bănuite că ar fi sustras din incinta a două locuinţe din localitatea Holod suma de 1430 lei .
De asemenea, aceiaşi poliţişti au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale şi faţă de B.M., de 19 ani, C.M.M., de 16 ani, T.M., de 22 de ani, M.L., de 45 de ani, toate din Vaşcău, suspectate că pe 13 august a.c., ar fi sustras dintr-o locuinţă din localitatea Nimăeşti suma de 750 lei. „Acestea acţionau pe timp de zi şi profitau de faptul că locuinţele nu erau asigurate cu sisteme de siguranţă, lucru care le ajuta să intre şi să acţioneze nestingherite. Dacă aveau ghinionul să fie descoperite, spuneau cu uşurinţă că vând ori cumpără diverse produse sau se ofereau să presteze diferite servicii", a declarat Ioana Indrieş, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor. Pentru a preveni pe viitor asemenea fapte şi pentru a nu deveni victime ale hoţilor şi tâlharilor, Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii recomandă, în special locuitorilor din mediul rural, să ţină cont de câteva sfaturi simple, dar eficace. Astfel, când plecaţi de acasă, încuiaţi uşile şi ferestrele. Nu lăsaţi cheile de la casă în locuri vizibile, uşor de găsit. Nu păstraţi sume mari de bani în casă şi nu vă lăudaţi cu diverse câştiguri pentru că s-ar putea să fiţi vizitaţi de hoţi. Când efectuaţi o plată, nu permiteţi persoanelor străine să vadă unde ţineţi banii şi nu scoateţi toţi banii pe care îi aveţi, ci doar suma necesară efectuării plăţii. Dacă sunteţi victimă sau martor la comiterea unei infracţiuni, sesizaţi Poliţia la numărul de telefon 112 - apel de urgenţă gratuit din orice reţea de telefonie.