Doi cetățeni vietnamezi au ajuns la spital după ce, băuți amândoi, s-au agresat reciproc. Unul dintre ei a fost operat iar celălalt a fost arestat preventiv pentru tentativă de omor.

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, prin ordonanța din data de 11.08.2024 s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul C.V.P., cetățean rezident vietnamez cu reședința în Oradea, pentru săvârşirea infracțiunilor de tentativă la omor. Conform anchetatorilor, din mijloacele de probă administrate în cauză a rezultat că, în data de 10 august, la ora 23.15, IPJ Bihor a fost sesizat prin SNUAU 112 de către o persoană cu privire la faptul că persoana vătămată B.V.C. a fost agresată fizic în timp ce se afla într-un imobil din Oradea. „Cu ocazia deplasării la fața locului a organelor de poliție a fost identificată persoana vătămată B.V.C., cetățean rezident vietnamez, stând jos pe terasa anexei imobilului, prezentând o plagă înjunghiată la nivelul hemitoracelui stâng. De asemenea, în holul anexei a fost identificat, ca fiind posibil agresor, numitul C.V.P., cetățean rezident vietnamez cu reședința în Oradea, căzut la nivelul solului, inconștient, prezentând o plagă contuză frontală dreapta”, se arată în comunicatul procurorilor. Din cercetările efectuate a reieşit că în data de 10.08.2024, în jurul orei 23.05, în anexa imobilului situat în Oradea, pe fondul unor discuții contradictorii și a consumului de alcool, inculpatul C.V.P. i-a aplicat o lovitură de cuțit persoanei vătămate B.V.C. în zona hemitoracelui stâng, bazal stânga, provocându-i leziuni ce necesită 30 zile de îngrijri medicale și care au pus în primejdie viaţa victimei. „Totodată, din cercetări a reieşit faptul că între persoana vătămată B.V.C. și inculpatul C.V.P. a existat o altercație, în care persoana vătămată l-a lovit pe inculpat în cap, cu o bară metalică provenită de la piciorul unui ventilator iar inculpatul C.V.P. a înjunghiat-o pe persoana vătămată B.V.C. cu un cuțit de bucătărie în zona hemitoracelui stâng”, se mai arată în comunicatul procurorilor.

Victima, B.V.C., a fost transportată la spital, fiind supusă unei intervenții chirurgicale, iar inculpatul C.V.P. a fost transportat la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale, ulterior acesta din urmă fiind reținut. În cauză, procurorul a formulat o propunere de arestare preventivă. În data de 11.08.2024, judecătorul de drepturi şi libertăţi din  cadrul Tribunalului Bihor a admis propunerea şi a dispus arestarea preventivă a inculpatului pe o perioadă de 30 de zile.