Între 22 şi 28 martie, în cadrul Şcolii de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu" Oradea, a avut loc o nouă acţiune internaţională între şcoala orădeană şi o delegaţie a Centrului de Formare şi Perfecţionare a Poliţiei Federale Germane, din Eschwege.


Conform planului de Relaţii Internaţionale pe anul 2010 şi a Acordului de Parteneriat dintre Şoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu" Oradea şi Centrul de Formare şi Perfecţionare a Poliţiei Federale Germane din Eschwege, săptămâna trecută s-a desfăşurat o acţiune cu tema „Formarea competenţelor de comunicare pentru anul II de studii". Parteneriatul dintre cele două şcoli datează din anul 2002 şi se concretizează anual prin mai multe activităţi atât în Germania, cât şi în România, concluziile şi rezultatele acestora fiind valorificate în procesul de învăţământ în cele două şcoli. Delegaţia germană a fost condusă de Dietmar Wolf, EPHK, şeful echipei de parteneriat, alături de Rainer Noll, Jurgen Wolkenhauer şi Harold Schmidtkunz. Delegaţia şcolii orădene a fost condusă de cms. şef de poliţie Ovidiu Sranciu, directorul Şcolii de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu" Oradea, directorul adjunct pentru învăţământ, cms. şef Ionel Hotoga, şeful echipei de proiect, cms. şef Liviu Cora, şi alte cadre didactice ale instituţiei. Workshop-ul a fost condus de către delegaţia germană, iar pe parcursul întregii perioade participanţii la activitate au avut de rezolvat speţele şi situaţiile create de specialiştii din Germania. De asemenea, 25 de elevi ai şcolii orădene au fost implicaţi într-un exerciţiu de practică pentru dezvoltarea abilităţilor de comunicare, îmbunătăţirea modului de folosire a argumentării în activităţile sociale, promovarea multiculturalităţii şi a relaţiilor sociale. Pe lângă activităţile profesionale desfăşurate zilnic în cadrul scolii, delegaţia din Germania a avut posibilitatea de a vizita obiectivele turistice din municipiul Oradea. Activitatea desfăşurată în cadrul acestui Workshop a fost una „în oglindă", care s-a desfăşurat şi la Eschwege, în perioada 22-26 februarie.


Următoarea acţiune internaţională în cadrul parteneriatului se va desfăşura în perioada 1-8 mai, la Oradea, ocazie cu care va avea loc şi un alt schimb de experienţă.