Procurorii bihoreni au deferit justiţiei, în această săptămână, trei persoane care au înşelat două societăţi comerciale. În primul caz este vorba despre un bărbat şi o femeie care au achiziţionat un buldoexcavator pentru care au emis, în schimb, file CEC fără acoperire, iar în cel de-al doilea caz este vorba despre un orădean care a cumpărat şapte centrale termice, plătite tot cu file CEC fără acoperire.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Beiuş au trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune o femeie şi un bărbat, D.G. şi M.D., după ce aceştia au înşelat o societate comercială. Cei doi, spun procurorii, s-a prezentat sub o altă identitate decât cea reală, achiziţionând de la firma beiuşeană un boldoexcavator JCB 4 cx, pentru plata căruia au emis, în numele unei societăţi cu sediul în Ploieşti, o filă CEC ulterior a fost refuzată la plată pe motiv de lipsă totală disponibil în cont. Prejudiciul creat se ridică la 108.649,98 lei. Femeia s-a prezentat sub numele de Croitoru Emilia, iar bărbatul a spus că se numeşte Nicu.
Buldoexcavatorul a fost vândut, banii încasaţi rămânându-le celor doi. Într-un alt dosar al Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea a fost trimis în judecată, pentru o faptă asemănătoare, M.M., în vârstă de 41 de ani, din Oradea. Bărbatul a devenit administrator şi asociat unic la o firmă, calitate în care a contactat o societate din Satu Mare, de la care a cumpărat materiale pentru instalaţii sanitare. Prima tranzacţie s-a realizat legal, orădeanul plătind pentru bunurile achiziţionate. Profitând de faptul că a câştigat încrederea patronilor din Satu Mare, inculpatul a făcut o nouă comandă, mult mai mare. A primit astfel şapte centrale termice, emiţându-se facturi pentru suma de 249.882.407 lei, pe care le-a plătit cu file CEC fără acoperire.