Lucrătorii Serviciului Poliţiei Rutiere au continuat acţiunile pe şoselele bihorene la sfârşit de săptămână, aplicând 382 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 60.493 lei. Nici de această dată nu au lipsit şoferii care au fost depistaţi la volan băuţi sau fără permis.

Potrivit IPJ Bihor, în intervalul 5-7 decembrie au fost reţinute în vederea suspendării 26 de permise de conducere, constatate patru infracţiuni şi 68 de tamponări. Astfel, 84 de sancţiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 59 de participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, 27 de pietoni pentru traversări neregulamentare, iar 212 sancţiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere. Spre exemplu, în noaptea de duminică spre luni, a fost depistat în trafic, în localitatea Valea lui Mihai, L.S., de 21 de ani, din Tarcea, în timp ce conducea un autoturism, având o concentraţie alcoolică de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe DN 19, în localitatea Roşiori, a fost, de asemenea, depistat R.C.F., de 19 ani, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere şi având o concentraţie alcoolică de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Cercetările continuă în ambele cazuri. Poliţiştii reamintesc şoferilor că legea prevede o pedeapsă cu închisoarea de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.