Mai mulţi şoferi s-au ales cu dosare penale la sfârşit de săptămână după ce au fost depistaţi de poliţişti, în trafic, conducând fie drogaţi ori băuţi, fie fără să deţină permis.

Potrivit informaţiilor transmise de IPJ Bihor, la data de 30 martie, în localitatea Lugașu de Sus, polițiștii Secției nr.7 de Poliție Rurală Tileagd au depistat în trafic un tânăr de 24 de ani, din comuna Lugașu de Jos, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și existând suspiciunea că ar fi consumat substanțe psihoactive. În urma testării preliminare, cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. În cauză a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii Secției nr.7 de Poliție Rurală Tileagd continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care se afla sub influența unor substanțe psihoactive și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, sub supravegherea unui procuror. Tot la data de 30 martie, la ora 01.53, pe strada Primăriei din municipiul Oradea, polițiștii au depistat în trafic un tânăr de 24 de ani, din Oradea, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,10 mg/l alcool pur în aerul expirat și existând suspiciunea că ar fi consumat substanțe psihoactive. În urma testării preliminare, cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. În cauză a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care se afla sub influența unor substanțe psihoactive, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.

De asemenea, la data de 31 martie, pe strada Matei Corvin din municipiul Oradea, polițiștii au depistat în trafic o femeie de 35 de ani, din Oradea, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătoarei auto i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.

Totodată, la data de 29 martie, în Băile Felix, polițiștii au depistat în trafic un bărbat de 27 de ani, din comuna Ceica, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.