Vitezomanii şi pietonii care au traversat neregulamentar au fost luni în vizorul poliţiştilor bihoreni. Ca urmare a abaterilor constatate, în ultimele 24 de ore au fost aplicate 298 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 37.962 lei. Totodată, şase permise de conducere au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, au fost constatate trei infracţiuni şi cinci tamponări.

La volanul unui autoturism neînmatriculat
Un orădean în vârstă de 45 de ani a fost depistat, luni, de oamenii legii pe strada Libertăţii, în timp ce conducea un autoturism al cărui număr provizoriu de înmatriculare avea expirată valabilitatea din 23 iunie 2010. În cauză s-a întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate de poliţiştii Serviciului Rutier.

Tamponare cu iz de alcool
Luni noaptea, în jurul orei 01.05, poliţiştii din Beiuş au fost sesizaţi în urma unui apel primit de IPJ Bihor prin 112 că, pe raza localităţii Delani, un autoturism a părăsit carosabilul şi a tamponat două autoturisme staţionate.
Poliţiştii beiuşeni s-au deplasat la faţa locului şi au constatat că R.M., de 29 de ani, din Beiuş, este suspectat că ar fi condus autoturismul care a provocat tamponarea. Întrucât acesta părea a se afla într-o vădită stare de ebrietate, nu a putut fi testat cu aparatul etilo-test şi a fost transportat la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, iar cercetările în cauză continuă.

Pe motocicletă, fără permis corespunzător
Tot în cursul zilei de luni, pe drumul judeţean 792/A, între localităţile Miersig şi Husasău de Tinca, a fost depistat orădeanul B.C.F., de 26 de ani, în timp ce conducea o motocicletă, fără a poseda permis de conducere corespunzător. Poliţiştii au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale.