Un tânăr în vârstă de 25 de ani, din Oradea, a fost reținut de polițiștii rutieri după ce a accidentat grav un copil, pe o trecere de pietoni, şi a fugit. Şoferul a fost prins în scurt timp, iar după testări, a reieşit că era sub influența alcoolului, dar și a substanțelor psihoactive. Tânărul a ajuns în spatele gratiilor în timp ce victima, în vârstă de 12 ani, se află în stare critică la spital.

 

Potrivit comisarului şef Alina Fărcuţa, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor, joi, 22 iunie a.c., la ora 17.48, în urma unui apel primit prin 112, polițiștii Biroului Rutier Oradea au fost solicitați să intervină pe strada Calea Aradului din municipiu, unde s-a produs un accident rutier. „În urma investigațiilor efectuate la fața locului de polițiștii rutieri orădeni, s-a constatat că un tânăr de 25 de ani, din Oradea, în timp ce conducea un autoturism pe strada Calea Aradului, la intersecția cu strada Traian Blajovici, în împrejurări ce urmează a fi stabilite din cercetări, nu ar fi acordat prioritate de trecere și ar fi acroșat, astfel, un minor de 12 ani, din Oradea, care se afla, în calitate de pieton, în traversarea străzii pe trecerea destinată pietonilor, marcată şi semnalizată corespunzător, în timp ce se deplasa pe lângă o trotinetă electrică”, a transmis comisarul şef Alina Fărcuţa. După producerea accidentului rutier, conducătorul auto a fugit, fiind depistat la scurt timp de polițiștii orădeni, pe o stradă din apropierea locului producerii accidentului. În urma testării cu aparatul etilotest, s-a constatat că tânărul de 25 de ani prezenta o concentrație alcoolică de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, în urma testării preliminare de drog, al cărei rezultat a fost pozitiv, există suspiciunea că tânărul de 25 de ani ar fi consumat substanțe cu efect psihoactiv. Şoferului i-au fost prelevate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei și a prezenței în organism a substanțelor cu caracter psihoactiv. În urma accidentului rutier, copilul a suferit multiple leziuni, pentru îngrijirea cărora a fost transportat la spital.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar în urma administrării probatoriului, polițiștii Serviciului Rutier au dispus reținerea şoferului pentru 24 de ore, vineri acesta fiind prezentat unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, în vederea dispunerii de măsuri legale. Polițiștii Serviciului Rutier Bihor continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru stabilirea cauzei și împrejurărilor producerii accidentului rutier, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului fără încuviințarea poliției și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și a substanțelor psihoactive.