O femeie în vârstă de 25 de ani a murit, iar un copil de doi ani și un bărbat sunt în stare critică, după ce mașina în care se aflau s-a izbit de un TIR, marți seara, pe DN 79, în Nojorid. Potrivit poliţiştilor, bărbatul aflat la volanul autoturismului avea permisul anulat.

Potrivit ISU Bihor, accidentul rutier s-a produs pe DN 79, pe raza localității Nojorid. Au fost implicate o mașină în care se aflau trei persoane, o femeie, un bărbat și un copil și un autotren. „Pentru salvarea victimelor, la locul accidentului au fost mobilizate de urgență, două echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentelor 1 și 2 Oradea, cu o autospecială de descarcerare grea și o ambulanță SMURD tip B2, echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea, autospeciala SMURD cu medic de urgență și un echipaj al SAJ. Pompierii militari au acționat pentru descarcerarea celor doi adulți rămași captivi în autoturismul avariat. Din nefericire, femeia a decedat”, a precizat mr. Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU Bihor. Echipajele medicale au acordat îngrijirile de specialitate bărbatului descarcerat și copilului, amândoi aflați în stare foarte gravă. Și șoferul autotrenului a avut nevoie de asistență medicală.

Cei doi bărbați au fost transportați la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean Oradea. Copilul, găsit în stare critică, a fost asistat medical la faţa locului şi ulterior a fost şi el transportat la spital. Potrivit comisarului şef Alina Fărcuţa, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor, un bărbat de 48 de ani, din municipiul Oradea, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism, având anulat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, într-o curbă la dreapta, în împrejurări ce urmează a fi stabilite din cercetări, a pătruns pe sensul opus de circulație și a intrat în coliziune frontală cu un autotren cu semiremorcă, condus regulamentar, dinspre localitatea Leș înspre municipiul Oradea, de un bărbat de 44 de ani, din Vânju Mare, județul Mehedinți. În urma accidentului rutier, o femeie de 25 de ani, din comuna Bocsig, județul Arad, pasageră în autoturism, a suferit multiple leziuni, care i-au provocat decesul la fața locului. Totodată, un minor de 2 ani, din aceeași comună arădeană, pasager în autoturism și bărbatul de 48 de ani, care conducea autoturismul, au suferit multiple leziuni, pentru îngrijirea cărora au fost transportați la spital.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene – Serviciul Rutier efectuează cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă în formă agravată, ucidere din culpă și conducerea unui vehicul având permisul de conducere anulat, pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii accidentului rutier.