Un bărbat în vârstă de 31 de ani, din Urviş, şi-a pierdut viaţa, miercuri, în urma unui accident rutier produs pe raza localităţii Şoimi. Un alt accident grav a avut loc tot miercuri, în Pădurea Neagră.

Pompierii bihoreni au intervenit, marţi, pentru salvarea victimelor a două accidente rutiere produse în localitățile Șoimi și Pădurea Neagră, evenimente semnalate în dispeceratul ISU Bihor la un interval de zece minute. Primul apel, primit la ora 10.33, sesiza producerea unui accident în localitatea Șoimi, eveniment în care a fost implicat un autoturism în care se afla doar conducătorul auto, apelantul precizând că acesta era inconștient și încarcerat.

„La fața locului s-au deplasat de urgență echipajele Secției de Pompieri Beiuș, cu o autospecială de intervenție cu modul de descarcerare și cu ambulanța SMURD a subunității și echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea. Echipajul de descarcerare a evacuat șoferul rămas captiv în mașina avariată, iar pompierii paramedici și echipajul de terapie intensivă mobilă au procedat la efectuarea manevrelor de resuscitare a bărbatului aflat în stop cardio–respirator”, a precizat lt. col. Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU Bihor.

Primele informaţii transmise de IPJ Bihor arată că maşina condusă de bărbatul de 31 de ani ar fi intrat într-un copac.

„Miercuri, 20 decembrie a.c., la ora 10.33, Inspectoratul de Poliție Județean Bihor a fost sesizat prin SNUAU 112 că, pe drumul județean 709A, în afara localității Șoimi, în împrejurări care urmează a fi stabilite din cercetări, s-a produs un accident rutier, în care a fost implicat un singur vehicul, respectiv un autoturism, al cărui conducător ar fi pierdut controlul asupra direcției, ar fi părăsit carosabilul și ar fi lovit un copac. Momentan, pe respectivul tronson de drum, traficul se desfășoară alternativ, pe un sens, dirijat de polițiștii rutieri”, a transmis, ieri, comisarul şef Alina Fărcuţa, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor. Din nefericire, în ciuda eforturilor medicilor, şoferul nu a mai putut fi salvat, fiind declarat decedat la faţa locului.

Cel de-al doilea accident, în care a fost implicată tot o singură persoană, respectiv șoferul unui autoturism, produs în localitatea Pădurea Neagră, a fost semnalat în dispeceratul ISU Bihor la ora 10.44, la locul indicat de apelant, fiind mobilizate echipajele de pompieri ale Stației Aleșd, cu o autospecială de descarcerare grea, o autospecială de lucru cu apă și spumă și cu ambulanța SMURD a subunității, precum și elicopterul SMURD. Victima a fost găsită conștientă, fiind evaluată de echipajul medical care încadrează elicopterul SMURD şi transportată la spital. Poliţiştii bihoreni efectuează cercetări, în ambele cazuri, în vederea stabilirii circumstanţelor în care s-au produs accidentele.