Poliţiştii de la protecţia animalelor au salvat un câine rănit, aflat în pericol, găsit legat în curtea unei femei din Budoi. Câinele a fost tratat în regim de urgenţă şi va fi dat spre adopţie, iar stăpâna a fost amendată cu 10.000 de lei.

Potrivit informaţiilor transmise de IPJ Bihor, la data de 6 aprilie, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor au continuat acțiunile preventive pe raza județului Bihor, pentru salvarea animelor aflate în pericol.

„Astfel, în urma verificărilor efectuate, în curtea unei femei de 67 de ani, din localitatea Budoi, polițiștii de la protecția animalelor au descoperit un câine de rasă comună, de aproximativ 8 ani, de talie mică, care era ținut legat în lanț. Câinele, care nu era microcipat și nu avea carnet de sănătate, prezenta o rană deschisă la membrul posterior stâng, veche de aproximativ 2 săptămâni, care îi punea sănătatea și viața în pericol”, a transmis comisarul şef Alina Fărcuţa, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor.

Câinele a fost salvat de polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor, care au emis în cauză un ordin de plasare a animalului în adăpost, pentru o perioadă de 45 de zile. Totodată, polițiștii de la protecția animalelor au transportat câinele la un cabinet veterinar, acestuia fiindu-i acordat tratamentul medical necesar, în regim de urgență. De asemenea, acestuia i s-a întocmit carnet de sănătate, iar după însănătoșire urmează să fie dat spre adopție. „În consecință, proprietara a fost sancționată contravențional de polițiști, cu amendă de 10.000 de lei, conform prevederilor Legii nr. 205/2004, respectiv OUG nr. 155/2001”, a adăugat comisarul şef Alina Fărcuţa.