Joi noaptea, pompierii militari apartinând Detasamentului 2 Oradea din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana" Bihor au fost solicitati sa intervina pentru stingerea unui incendiu produs în municipiul Oradea, pe str. Transilvaniei, nr. 20, bloc K1.

Din cauza jarului sau a scânteii produse prin taiere fara respectarea normelor PSI au ars aproximativ 5 mp de rumegus presat din rostul de dilatare dintre blocuri. Pompierii au actionat pentru racirea focarelor izolate prin proiectarea mai multor gauri în peretele vecin. Dupa lichidarea incendiului, un echipaj al ISU a ramas pentru supravegherea zonei pâna la ora 18.40, pentru a preîntâmpina reaprinderea focarelor izolate. În urmă cu aproape doi ani, în aceeaşi zonă, chiar în blocul vecin, trei persoane şi-au pierdut viaţa în timp ce dormeau, ca urmare a faptului că rumeguşul dintre blocuri a ars, monoxidul de carbon urcând până la etajul patru unde locuiau.
Tot joi seara, în jurul orei 22.00, pompierii militari au intervenit pentru localizarea si stingerea unui incendiu produs în localitatea Diosig, la locuinta unui localnic. Incendiul a fost cauzat de scaparile de gaze din butelie. Din fericire, nu au fost înregistrate pagube însemnate.