Patru infractori deosebit de periculoşi au fost capturaţi şi băgaţi la „răcoare", în urma muncii depuse în echipă de poliţişti şi procurori bihoreni. Acţiunile întreprinse au fost prezentate de comisarul-şef Adrian Bucur, şeful IJP Bihor, şi de prim-procurorul Viorel Gavra.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor a început joi urmărirea penală faţă de inculpaţii Lazăr Gyula, în vârstă de 26 de ani, Ieremiaş Şandor, în vârstă de 35 ani, Balasz Ludovic, în vârstă de 54 de ani, toţi din Săcueni, şi Radocz Istvan, în vârstă de 52 de ani, cetăţean maghiar, din localitatea Bihartorda, pentru săvârşirea infracţiunilor de violare de domiciliu, tâlhărie şi omor deosebit de grav. După audieri,  judecătorul a dispus ieri arestarea celor patru pentru 29 de zile. „Munca desfăşurată în echipă de poliţiştii şi procurorii bihoreni a asigurat succesul acestei acţiuni de prindere a patru infractori deosebit de periculoşi", a spus Viorel Gavra, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor. La sfârşitul lui mai, inculpaţii au pătruns în locuinţa victimei, Durko Iolan, din Marghita, prin escaladarea gardului şi a acoperişului. Prin dislocarea unor ţigle, au ajuns în bucătărie, unde au surprins-o pe victimă şi mai apoi au ucis-o prin sugrumare şi alte violenţe (loviri cu pumnul ori corpuri contondente), după care şi-au însuşit bijuteriile din aur purtate de aceasta (cerceii, verigheta şi două inele). Din indiciu în indiciu, poliţiştii şi procurorii au reuşit în cele din urmă să îi prindă pe cei patru inculpaţi. „Primul indiciu a fost o maşină Ford de culoare închisă ce a fost surprinsă de o cameră de supraveghere a unui magazin din apropiere. Ce s-a putut distinge din primele imagini a fost faptul că farul din dreapta mergea, iar cel stâng, nu. Pe 4 iunie autoturismul în cauză fusesese oprit în trafic, dar fără a fi identificat atunci. Mai apoi, pe 14 iunie, maşina apărea la un atelier auto din Săcueni, Ieremiaş Şandor declarând că este proprietarul. El era însoţit de Radocz Istvan", a adăugat Gavra. Doi dintre aceştia, cei care au intrat în casă, sunt cercetaţi pentru tâlhărie şi omor deosebit de grav, iar ceilalţi, pentru complicitate şi tâlhărie. Procurorii bihoreni doresc să mai aducă un cap de acuzare celor patru inculpaţi, şi anume acela de asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni. Pedeapsa pentru faptele lor poate ajunge până la închisoare pe viaţă. Un alt indiciu a fost descoperit de poliţişti la mijlocul lunii iunie, la un amanet din Oradea, găsindu-se inelul femeii, obiectul având monografiate iniţialele D.I. „În astfel de cazuri se lucrează enorm de mult. Până nu găsim autorul nu ne găsim liniştea. Munca poliţiştilor a fost titanică. Au luat rând pe rând toate firmele amanet din Săcueni, Oradea şi localităţile învecinate", a mai spus prim-procurorul Gavra.

Intraţi deja în colimatorul anchetatorilor, celor patru le erau pregătite percheziţii, dar acestea au avut loc doar în 29 iunie. La acel moment poliţiştii au găsit la locuinţele celor patru şi obiectele pe care aceştia le furaseră chiar în noaptea precedentă din judeţul Arad. Datorită acestor noi indicii, cei patru mai sunt suspectaţi şi de săvârşirea altor fapte deosebit de grave care s-au petrecut în judeţele limitrofe.