Bărbatul suspectat că a ucis o tânără de 30 de ani din Cluj Napoca, Boné Ferenc (43 de ani, din Arad) a fost prins de polițiști, aseară, în Oradea, în zona Gării Velența. Era ascuns într-un vagon de marfă. Polițiștii au găsit în apropierea gării și mașina suspectului, de la care luase numerele de înmatriculare.

Anchetatorii au ridicat mai multe probe, iar din primele informații se pare că tânăra de 30 de ani, Beáta Molnár, originară din Târgu Mureș și cadru didactic la o universitate privată din Cluj Napoca, a fost ucisă prin violență. Victima ar fi fost omorâtă în bătaie și posibil sugrumată, iar iubitul ei, suspect în acest caz, ar fi umblat mai multe ore cu cadavrul în mașină până l-a abandonat, acoperit cu saci menajeri. Se pare că suspectul a purtat mai multe ore cadavrul în mașină până s-a decis să-l abandoneze într-o fostă stație de benzină din Cornițel.

Ultimele imagini cu mașinia lui Boné Ferenc - surprinsă în trafic, pe DN 60, între Cluj-Napoca și Oradea au fost făcute publice. Sunt filmate acum 4 zile, de o cameră de supraveghere a Primăriei din Borod - puțin după ora 10 și jumătate. În aceeași zi, cu aproape 3 ore înainte, mașina apare și în imaginile sistemului video al unui magazin, de pe aceeași șosea, la un kilometru distanță.

Timpul mare în care Ferenc a parcurs distanța l-a dat de gol. Au fost orele în care bărbatul ar fi abandonat cadavrul iubitei lui, Beáta Molnár, în spatele unei stații de carburant părăsită.

Cei doi plecaseră într-o excursie la munte și ultima poză transmisă de Beáta Molnár către o prietenă era de la cascada Vălul Miresei de la Răchițele. De atunci, nimeni nu a mai văzut-o în viață.

Prietenul tinerei, Boné Ferenc, a fost și el cadru asociat la aceeași universitate privată maghiară din Cluj și avea cu Beáta o relație de un an de zile.

Între momentul fotografiei făcută la cascadă - ultimul în care Beáta Molnár ar fi comunicat cu cineva și până când trupul ei ar fi fost abandonat sunt peste 24 de ore. Posibil ca într-o mare parte din acest interval, Boné Ferenc să fi umblat cu cadavrul iubitei în portbagajul mașinii.

Suspectul a fost luat în custodie de polițiștii bihoreni și transferat anchetatorilor din Cluj. Parchetul a transmis că femeia a avut o moarte violentă. Ar fi fost bătută și și sunt semne că s-ar fi luptat ca să scape. Rudele ei au fost chemate la serviciul de medicină legală din Cluj-Napoca să o identifice.

La Institutul de Medicină Legală a venit în această dimineață și mama fetei, însoțită de alte două persoane, transmite Pro Tv. Familia tinerei găsite fără viață este încă în stare de șoc. Bărbatul are, în prima instanță, și o condamnare de un an și luni de închisoare pentru că și-a bătut fosta iubită.

Cunoscuții spun că era foarte atent cu femeile până le cucerea. Apoi, devenea extrem de gelos si posesiv. Își obliga iubitele să îl sune doar la anumite ore și daca ele nu se supuneau, începea violențele. 

Anul trecut bărbatul a fost obligat în instanță să urmeze un program de reintegrare socială şi să facă terapie psihologică. Totul pentru a identifica şi elimina cauzele care îl fac pe bărbat să devină violent.

Ferenc lucra în ultima perioadă pentru o firmă care livrează mâncare în Cluj-Napoca. Înainte a fost actor în mai multe scurt metraje și a lucrat ca regizor și director de producție.