În intervalul 19 - 21 decembrie, poliţiştii Serviciului Rutier au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea accidentelor. Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 406 sancţiuni contravenţionale în valoare de 55.304 lei. Totodată, au fost reţinute în vederea suspendării 31 de permise de conducere şi constatate 99 de tamponări.

Astfel, 51 de sancţiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 40 de participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, 28 de pietoni - pentru traversări neregulamentare, opt sancţiuni au fost aplicate pentru depăşiri neregulamentare, iar 279 - pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.
Spre exemplu, orădeanul A.D., de 48 de ani, a fost depistat pe B-dul Dacia din municipiul Oradea în timp ce conducea un autoturism ale cărui numere de înmatriculare provizorii aveau valabilitatea expirată. Poliţiştii din Husasău de Tinca l-au depistat pe P.G., de 30 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe raza localităţii Oşand, fără a poseda permis de conducere. Şi poliţiştii din Ineu l-au depistat pe orădeanul T.I.D., de 26 de ani, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere. Nu au lipsit nici şoferii depistaţi băuţi la volan. Unul dintre ei, F.F., de 27 de ani, din Valea Cerului, a condus un autoturism înmatriculat în Slovacia pe strada Trandafirilor din Suplacu de Barcău, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice. A pierdut controlul asupra direcţiei, acroşând un stâlp de electricitate. În urma testării sale cu aparatul etilotest, a rezultat o concentraţie alcoolică de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Tot în trafic a fost depistat R.B., de 36 de ani, din Sălacea, în timp ce conducea un autoturism pe drumul comunal 7, în localitatea Şimian, având o concentraţie alcoolică de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat.