Doi tineri din Satu Mare, bănuiți că ar fi tâlhărit un bărbat de 63 de ani, au fost reținuți de polițiștii orădeni de la transporturi marți, 5 iulie, și arestați de magistrați miercuri, 6 iulie.

 

Polițiștii au dispus reținerea, pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor față de doi tineri de 19 și 18 ani, ambii din comuna Pișcolt, Satu Mare, bănuiți de comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii Serviciului Județean de Poliție Transporturi Bihor îi bănuiesc pe cei doi că, la 4 iulie, în jurul orei 22.00, ar fi abordat un bărbat de 63 de ani, din Oradea, în timp ce se afla în zona Podului CFR, de peste Șoseaua Borșului din Oradea și, prin violență, l-ar fi deposedat de o geantă care conținea diverse documente, carduri bancare, 80 de lei și un telefon mobil, cauzând un prejudiciu total estimat la 2.000 de lei, recuperat parțial de polițiști.

În urma agresiunii suferite, victima a necesitat, pentru vindecare, între 2 și 4 zile de îngrijiri medicale. Miercuri, 6 iulie, polițiștii i-au prezentat pe cei doi tineri la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, iar judecătorul de drepturi și libertăți a emis pe numele celor doi tineri câte un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Polițiștii continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.