O bihoreancă de 21 de ani a fost atacată, marți dimineața, în Parcul 1 Decembrie din Oradea, de către un bărbat care i-a smuls telefonul mobil și apoi a împins-o. Suspectul a fost reținut.

Potrivit comisarului șef Alina Fărcuța, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor, marți, la ora 07.55, polițiștii din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea au fost sesizați în urma unui apel primit de Inspectoratul de Poliție Județean Bihor prin 112 de la o tânără de 21 de ani, din comuna Vadu Crișului, că în jurul orei 07.50, în timp ce se deplasa prin Parcul 1 Decembrie din Oradea, un bărbat necunoscut a deposedat-o, prin violență, de un telefon mobil, în valoare de aproximativ 800 de lei, pe carea ceasta îl ținea cu ambele mâini, iar apoi, pentru a-și asigura scăparea, a împins-o.Tânăra a căzut, iar bărbatul a fugit, ulterior aruncând telefonul sustras, acesta fiind recuperat de către o altă persoană și restituit proprietarei. În urma agresiunii, tânăra a suferit leziuni pentru vindecarea cărora este necesară o zi de îngrijii medicale.

În urma investigațiilor efectuate, polițiștii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Persoanei împreună cu polițiștii orădeni de la Biroul de Ordine Publică, Biroul Furturi din Auto și cu polițiștii  Secției  nr.5 de  Poliție Rurală Oradea au identificat cu  operativitate persoana bănuită de comiterea faptei ca fiind un bărbat de 29 de ani, din comuna Drăgești. În urma administrării probatoriului în cauză, polițiștii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Persoanei l-au reținut pe bărbatul de 29 de ani, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținereși Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.  Acesta a fost prezentat de polițiștii orădeni la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, iar procurorul s-a adresat Judecătoriei Oradea, cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul comiterii infracțiunii de tâlhărie. Polițiștii continuă cercetările sub   supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a bărbatului.