Un pensionar din Salonta a fost tâlhărit de un bărbat pe care chiar el îl primise în casă, deşi nu îl cunoştea decât din vedere. Victima are nevoie de mai multe zile de îngrijiri medicale şi a rămas fără 6.500 de lei, o parte din ei recuperaţi de poliţişti.

 

Polițiștii Compartimentul Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Salonta au dispus, în urma administrării probatoriului, reținerea pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor față de un bărbat de 42 de ani, din municipiul Salonta, județul Bihor, bănuit de comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată.

„În urma cercetărilor efectuate, polițiștii salontani îl bănuiesc pe acesta că, la 1 octombrie a.c., în jurul orei 23.30, după ce un bărbat de 84 de ani, din Salonta, i-ar fi permis accesul în curtea locuinței, deși nu îl cunoștea decât din vedere și l-ar fi servit cu băuturi alcoolice, l-ar fi deposedat pe acesta, prin violență, de un portmoneu, în care avea 500 lei și documentele personale, iar din interiorul imobilului, dintr-una dintre camere, i-ar fi sustras aproximativ 6.000 de lei, din care polițiștii salontani au recuperat 3.500 de lei”, a transmis comisarul şef Alina Fărcuţa, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor.

În urma agresiunii, octogenarul a suferit leziuni care necesită pentru vindecare între 8 și 10 zile de îngrijiri medicale. Luni, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Oradea l-au prezentat pe bărbatul de 42 de ani la Parchetul de pe lângă Judecătoria Salonta, pentru dispunerea de măsuri legale. „Polițiștii Compartimentului Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Salonta continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Salonta, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celui în cauză și pentru recuperarea integrală a prejudiciului cauzat”, a mai precizat comisarul şef Alina Fărcuţa.