Un tânăr din comuna Holod a fost reţinut după ce a furat banii din încasări dintr-o farmacie din Oradea şi un telefon mobil, surse judiciare declarând că el a fost identificat pe baza cardului bancar cu care, înainte de tâlhărie, a vrut să plătească medicamentele cerute farmacistei.

Poliţiştii bihoreni au fost sesizaţi, marţi seara, în jurul orei 19.40, că o persoană necunoscută a intrat într-o farmacie din Oradea. Profitând de neatenţia farmacistei, a sărit peste tejghea şi a sustras dintr-un sertar 390 de lei şi un telefon mobil. În momentul în care a fost observat de angajată, suspectul a agresat-o, fugind de la locul faptei. La faţa locului s-au deplasat poliţiştii Biroului de Ordine Publică, Biroului de Investigare a Infracţiunilor contra Persoanei din cadrul Poliţiei municipiului Oradea şi poliţişti din cadrul Serviciului Criminalistic, care au demarat investigaţiile şi cercetările în cauză pentru identificarea autorului şi recuperarea prejudiciului. "În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii orădeni au identificat suspectul în cauză ca fiind un tânăr de 27 de ani, din comuna Holod, care a fost depistat la mai puţin de o oră de la comiterea faptei, la reşedinţa sa din Oradea", a precizat inspector principal Alina Dinu, purtător de cuvânt al IPJ Bihor. Poliţiştii au identificat în scurt timp autorul, fiind vorba despre un tânăr de 27 de ani din Holod. Potrivit anchetatorilor, tânărul a fost identificat rapid, pentru că, înainte de tâlhărie, aşteptând să rămână singur cu farmacista, i-a cerut medicamente şi, pentru a le achita, i-a dat un card bancar. Cardul a fost respins la plată, însă bărbatul a insistat, până când a rămas singur. Cu ajutorul datelor de identificare obţinute prin intermediul cardului bancar, poliţiştii l-au găsit în mai puţin de o oră pe autorul tâlhăriei. Oamenii legii au descoperit asupra făptaşului atât telefonul sustras, cât şi întreaga sumă de bani, prejudiciul provocat de acesta fiind, astfel, recuperat integral.

Vinovatul a fost reţinut în Arestul I.P.J. Bihor pentru 24 de ore, iar în cursul zilei ieri a fost prezentat magistraţilor cu propunere de arestare preventivă sub aspectul comiterii infracţiunii de tâlhărie.