Preotul din Tămaşda este învinuit că a lovit un localnic de 86 de ani. Bătrânul susţine că a fost bătut, pentru că a luat din bucata de pământ a Episcopiei reformate. În urma îmbrâncelilor, octogenarul s-a ales cu nenumărate vânătăi.

Iosif Popa, un localnic din Tămaşda, în vârstă de 86 de ani, a ajuns să trăiască pe propria piele experienţa de a fi bătut de un slujitor al Domnului. Bătrânul susţine că a fost luat la pumni de către preotul reformat Pazmany Attila, în timp ce mergea la pământ pentru a săpa porumbul. Bucata de pământ a acestuia se află în vecinătatea tarlalei Episcopiei. Nici nu s-a pus omul bine la săpă, că la câteva minute şi-a făcut apariţia şi preotul, care, potrivit victimei, l-a luat la bătaie. Aşa cum a declarat bătrânul, motivul pare să fie faptul că s-a tăiat din bucata lui de pământ. Din păcate, Iosif Popa s-a arătat neputincios în faţa preotului. Acesta susţine că slujitorul l-a luat de mâini şi l-a trântit de pământ. Plin de vânătăi, omul a reuşit să scape şi s-a dus repede la Primărie ca să anunţe autorităţile. Potrivit oamenilor din sat, preotul Pazmany Attila nu se află la prima abatere, anul trecut un alt enoriaş a fost luat la bătaie de acesta. "M-a întors peste cap, eu m-am ridicat, iar el m-a strâns de mâini şi iarăşi mi-a dat peste cap", susţine Iosif Popa. În cursul zilei de joi preotul nu a fost de găsit în sat, nici măcar de către oamenii legi, unii sătenii susţinând că acesta a plecat la Oradea. Potrivit agentului principal Vasile Porumb de la Poliţia Avram Iancu, bărbatul agresat are la dispoziţie 60 de zile pentru a depune plângere penală împotriva preotului care l-a agresat, urmând să fie efectuate cercetări care să determine cauza exactă a celor petrecute. Episcopia Reformată de pe lângă Piatra Craiului a demarat o anchetă.

"Deocamdată, nu putem face nicio declaraţie referitoare la incident. Aşteptăm să vedem care este punctul de vedere al preotului. Episcopia a deschis o anchetă în acest caz", a precizat Boruzs Edit, secretara Episcopiei.