Un tânăr de 16 ani a fost arestat preventiv pentru 30 de zile și este cercetat pentru că ar fi tâlhărit un alt adolescent, pe strada Sovata din Oradea.

Polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei din cadrul Poliției Municipiului Oradea au dispus, luni, reținerea, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al  Inspectoratului de Poliție Județean Bihor față de un tânăr de 16 ani, din municipiul Oradea, cercetat pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie.

„Din cercetările efectuate a rezultat că, la data de 12 mai a.c., în jurul orei 19.00, în timp ce un tânăr de 15 ani, din Oradea, se deplasa pe strada Sovata din municipiul Oradea, l-ar fi deposedat, prin violență, de un telefon mobil și de 100 de lei, cauzându-i astfel un prejudiciu estimat la 950 de lei. Telefonul mobil astfel sustras a fost recuperat de polițiștii orădeni”, a precizat comisarul șef Alina Fărcuța, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor.

Marți, 14 mai, polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei din cadrul Poliției Municipiului Oradea l-au prezentat pe tânărul de 16 ani la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, iar procurorul s-a adresat Judecătoriei Oradea, cu propunere de arestare preventivă. Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Oradea a admis propunerea procurorului și a emis pe numele acestuia un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. Polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei din cadrul Poliției Municipiului Oradea continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a tânărului și în vederea recuperării integrale a prejudiciului.