În cursul dimineţii de ieri, trupul neînsufleţit al unui taximetrist orădean, în vârstă de 40 de ani, a fost găsit aruncat la aproximativ 20 de metri de bariera peste calea ferată de pe Calea Sântandreiului.

După ce la ora 04.00 taximetristul orădean, Peter Bajkan, a răspuns apelului făcut de către dispecera firmei de taxi Start, la ora 06.00 acest lucru nu s-a mai întâmplat. Panica s-a instalat în momentul când soţia victimei a sunat la dispeceratul firmei de taxi pentru a întreba dacă se ştie ceva de şotul ei, deoarece a încercat în nenumărate rânduri să-l contacteze, dar avea telefoanele închise. Colegii şi reprezentanţii firmei Start au încercat să ia legătura cu taximetristul atât prin staţie, cât şi telefonic, dar nici de această dată nu au reuşit. Îngrijoraţi, aceştia au anunţat Poliţia, care le-a transmis că la Institutul de Medicină Legală din Oradea se află trupul unui bărbat neidentificat. Trupul acestuia a fost găsit aruncat într-un şanţ de la intersecţia Calea Aradului cu Sântandreiului. Poliţiştii orădeni au dus-o pe soţia victimei la sediul IML, aceasta identificând cadavrul soţului. Din primele cercetări efectuate de către oamenii legi, se pare că Peter Bajkan a fost împuşcat mortal în piept de către o persoană a cărei identitate nu este cunoscută. În continuare poliţiştii sunt în căutarea ucigaşului, care a dispărut cu maşina de taxi marca Dacia Logan de culoare gri cu plafon negru, cu numere de înmatriculare BH 13 NFN. Potrivit reprezentanţilor firmei Start, taximetristul era o persoană calmă, care până ieri nu intrase în conflict cu nimeni. "Muncea la firma noastră de aproximativ doi ani, timp în care a avut un comportament exemplar. Era o persoană cuviincioasă, care ori de câte ori avea cursă în afara municipiului anunţa dispeceratul", ne-a declarat Daniel Puriş, consilier în cadrul firmei Start Taxi.

Aceasta este cea de-a doua crimă în mai puţin de două săptămâni, asta după ce, la începutul acestei luni, un alt orădean a fost găsit mort, în maşina proprie, iar criminalii i-au furat portmoneul, bijuteriile şi ceasul de la mână. Nici în acest caz autorii crimei nu au fost identificaţi.

P.S. - Maşina taximetristului a fost descoperită, aseară, abandonată pe raza municipiului Oradea. Informaţia a fost confirmată de şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bihor, comisar şef Liviu Popa.