Un tânăr de 20 de ani din Bihor a ajuns pe mâna poliției miercuri, 7 august, după ce, pe fondul unor discuții contradictorii, a lovit un bărbat cu un topor în cap. Transportată în stare de inconștiență la spital, victima necesită 70-80 de zile de îngrijiri medicale.   

Prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor din 7 august s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un tânăr de 20 ani, pentru săvârşirea infracțiunii de tentativă la omor.

„Din mijloacele de proba administrate în cauză a rezultat că, pe 06 august, în jurul orelor 20.00, în timp ce se afla în curtea imobilului situat în localitatea Gurbediu, Tinca, Bihor, pe fondul unor discuții contradictorii între persoana vătămată C.I. și soția acestuia C.G., pe de o parte, și inculpatul B.A., concubina acestuia D.M. și mama acesteia D.I., pe de altă parte, inculpatul B.A. i-a aplicat persoanei vătămate C.I. o lovitură cu tăișul unui topor în zona capului, producându-i o leziune la nivelul extremității cefalice, respectiv fractură cominutivă craniană cu contuzie cerebrală, leziune ce necesită 70-80 de zile de îngrijiri medicale și care a pus în primejdie viața victimei.

Persoana vătămată C.I. a fost transportată în stare de inconștiență la spital fiind supus unei intervenții chirurgicale.

Prin ordonanța Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor din data de miercuri, 7 august, s-a dispus reţinerea pentru 24 de ore a inculpatul B.A.

În cauză, procurorul a formulat o propunere de arestare preventivă a inculpatului pe o perioadă de 30 de zile”, se afirmă într-un comunicat al al  Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.

La efectuarea cercetărilor, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor a beneficiat de sprijinul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bihor - Serviciul de Investigaţii Criminale.

„Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale și formularea propunerii de arestare preventivă reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedura penală, și nu pot, în nici un caz, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se afirmă într-un comunicat al  Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.