Poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Valea lui Mihai au descoperit 13.000 pachete ţigări pe care un cetăţean cu dublă cetăţenie, ucraineană şi maghiară, încerca să le introducă  ilegal în  ţară, ascunse într-un loc special amenajat în pereţii unei autoutilitare.

Potrivit unui comunicat al ITPF Oradea, în noaptea de luni spre marţi, la PTF Valea lui Mihai, s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, cetăţeanul cu dublă cetăţenie ucraineană şi maghiară Andrejevics N.V., în vârstă de 48 ani, care conducea o autoutilitară marca Peugeot Boxer. La controlul efectuat s-au descoperit ascunse, între compartimentul marfă şi spaţiul destinat pasagerilor, într-un loc special amenajat prin dublarea pereţilor, mai multe pachete de ţigarete pe care erau aplicate timbre Ucraina, pentru care bărbatul nu poseda documente de provenienţă.

Şoferul a declarat că ţigările nu-i aparţin şi nu ştia că acestea se află ascunse în autovehicul, el urmând să transporte mobilă din România în Ungaria contra sumei de 20.000 forinţi pentru un conaţional. Întreaga cantitate de ţigări a fost inventariată, rezultând 260.000 de ţigarete, în valoare totală de aproximativ 130.500 lei. Atât ţigările cât şi autovehiculul au fost reţinute în vederea confiscării iar şoferului i s-au întocmit acte de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere în afara antrepozitului fiscal fără a fi marcate sau marcate necorespunzător peste limita a 10.000 de ţigarete şi contrabandă.